Rubljov o povratku u Banjaluku: Svašta možete da očekujete

23.04.2023. | 18:25

Andrej Rubljov nije uspio da odbrani trofej na Srpska openu. Nakon velike borbe poražen je u finalu od Dušana Lajovića.

Rubljov je na početku govorio o svom prijateljstvu sa srpskim teniserom.

– Dušan je veoma lojalan, nikad Vas neće slagati. Veoma je ljubazan i pravi prijatelj koji pazi na sve, ne samo u tenisu. Nema puno takvih tenisera. Mnogo je propatio u prošlosti i zaista sam srećan što je on osvojio titulu na domaćem terenu, pred svojim navijačaima i porodicom. Zaslužio je trofej. Nakon što je prošao sjajne igrače trofej je sjajan – rekao je Rubljov.

U slučaju da se turnir vrati u Banjaluku ili bude u Beogradu, Rubljov je rekao da je moguće da se opet pojavi na njemu.

– Svašta možete da očekujete. Nisam očekivao da ću biti ovdje ove godine, ali Đole me nagovorio. Ne znam zašto zaslužujem ovu pažnju. Imao sam najbolji tretman i zahvalan sam na tome. Za turnir iz kategorije 250 uradili su zaista sjajan posao – poručio je Rus.

Iako je Lajović bio na terenu više od njega tokom finala, ruski teniser ističe da je Srbin odigrao puno pametnije.

– Dušan je igrao sjajno, taktički je uradio sve sjajno. posebno na startu gdje me je natjerao da trčim više od njega. Igrao sam kasnije agresivnije ali nisam uspio da se vratim u meč iako sam igrao bolje. Nije lako kad ste na papiru favorit, ne igra renking već se sve na terenu mora opravdati. Dušan je jednostavno bio bolji – jasan je Rus.

Rubljov je objasnio način na koji Lajović koristi svoje prednosti.

– Igamo dosta zajedno i znam da kad on udara lopte kako želi teško ga je pobijediti. On je pametan igrač. Koristi odlično svoje prednosti. Ima bolji bekend od mene, nastojao je da otvori prostor. Osjeti moment kad može pogoditi viner, kad treba da odigra skraćenu loptu ili da raširi igru – objasnio je finalista.

Novinare je interesovalo da li mu poraz lakše pada jer je izgubio od prijatelja.

– Iskreno neću lagati, uvijek ja volim da pobijedim. Bez obzira da li mi je rival u finalu i tako dobar prijatelj kao Lajović.

Oznake: Banjaluka, Rubljov