Rubljov iz ponora do četvrtfinala: Čeka Novaka ili De Minora VIDEO

23.01.2023. | 09:26

Andrej Rubljov, peti nosilac, izborio je poslije velike drame mjesto u četvrtfinalu prvog gren slema u sezoni. Rus je poslije tri sata i 40 minuta savladao mladog Danca Holgera Runea 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (11:9). Naredni rival mu je pobjednik meča Đoković – De Minor.

Prvi set je počeo mirno, ali je od rezultata 3:2 uslijedila serija od tri brejka. Dva je napravio Rubljov poveo 5:3 i na svoj servis stigao do vođstva 1:0.

Uzvratio je Rune istom mjerom u narednom setu. Za to mu je bio dovoljan brejk u četvtom gemu. Jedan oduzet servis, ovaj put u korist Rubljova presudio je u trećem setu, pa je Rus ponovo imao set viška, ovaj put 2:1, prenosi Sportklub.

I četvrti set je bio sličan drugom i trećem. Poveo je Rune 5:2, ali ovaj put na 5:3 kada je servirao za set Rubljov pravi brejk i smanjuje na 5:4. Međutim, Danac pravi još jedan brejk u 10 gemu i poravnava skor.

Drama je dostigla vrhunac u petom setu. Rune je sjajno otvorio odlučujući set, napravio brejk u četvrtom gemu i lagano došao na 5:2. Međutim, onda je na 5:3 kada je servirao za meč imao očajan gem. Rubljov ga je brejknuo sa nulom, potpuno se vratio i uveo duel u taj brejk, koji se igrao do deset dobijenih poena.

I ponovo je Danac bolje počeo. Poveo je 5:0 i odškrinuo vrata četvrtfinala. Ipak Rubljov se konsolidovao i počeo polako da se vraća. Od rezultata 5:7 vezao je četiri poena i došao do dve vezane meč lopte. Nije nijednu iskoristio, ali je novu izborio na 10:9 koju je realizovao za prolaz među osam najboljih.