Rubljov bez šanse: Medvedev protutnjao do titule u Dubaiju

04.03.2023. | 17:39

Danil Medvedev savladao je u ruskom derbiju Andreja Rubljova rezultatom 6:2, 6:2 u finalu turnira u Dubaiju. Poslije turnira u Roterdamu i Dohi, Rus je stigao do trećeg trofeja ove godine.

Da nije bez razloga u jednom trenutku nosio zvanje najboljeg tenisera svijeta dokazao je u Dubaiju Danil Medvedev gdje je pobjedom protiv prijatelja i rivala Andreja Rubljova došao do trećeg uzastupnog trofeja ove godine.

Već na samom početku Medvedev pravda ulogu favorita i stiže do brejka, a na licu Rubljova se rano prepoznala nervoza koja ga je u nastavku seta koštala. U petom gemu poklonio je Medvedevu nove brejk lopte, ali je poslije dobrih servisa uspio da ih spasi.

Danil je nastavio u sigurnom ritmu, a koliko je igrao gotovo besprekoran tenis najbolje pokazuje podatak da je za cijeli set imao samo dvije neiznuđene greške. Sigurniji je bivši broj jedan bio na servisu, a na servis protivnika fantastično je riternirao.

U vazduhu je visio novi brejk. Medvedev je odlično igrao duge razmjene i potom u sedmom gemu iskoristio novu šansu da Andreju oduzme servis, poslije čega je rutinski bez izgubljenog poena došao do gema sa nulom i prvog seta.

Nervozan i ljut Rubljov je upao u problem odmah na početku drugug seta, ali pala je koncentracija Medvedevu koji je napravio tri greške zaredom.

Pad u igri Medvedeva nije trajao dugo, u svakom gemu na servis protivnika je prijetio i samo se čekalo da mu ponovo oduzme servis, dok se on i dalje nije suočavao sa brejk loptom.

Ponovo je za Rubljova bio koban peti gem, kada više nije mogao da izdrži strašnu igru ruskog prijatelja koji mu je i u ovom setu oduzeo servis. Tada je već bilo jasno da je sve gotovo, ali Danilu nije bilo dovoljno.

Novi brejk u sedmom gemu zapečatio je pobjedu bivšeg broja jedan koji će ostalim teniserima poslije niza od 14 pobjeda ove sezone biti definitivno strašno teška prepreka.