Ronaldo pred početak kvalifikacija: Želim da postanem fudbaler sa najviše odigranih utakmica u istoriji

22.03.2023. | 21:07

Portugalac Kristijano Ronaldo izjavio je večeras da želi da postane igrač sa najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u istoriji fudbala, prenose lokalni mediji.

Ronaldo bi sutra na meču sa Lihtenštajnom mogao da obori svjetski rekord po broju nastupa za reprezentaciju.

“Rekordi su moja motivacija, želim da postanem fudbaler sa najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u istoriji, to bilo nešto što bi me činilo ponosnim. Ali tu ne stajem, i dalje želim da igram za reprezentaciju”, rekao je Ronaldo na konferenciji za novinare u Lisabonu.

Ronaldo je odigrao 196 mečeva za selekciju Portugalije. On trenutno dijeli ovaj rekord sa reprezentativcem Kuvajta Baderom Al-Mutavom.

Portugalija sutra protiv Lihtenštajna počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj.

“Imam još mnogo da dam selekciji. Ne pravim dugoročne planove o nastupima na EP 2024. i Svetskom prvenstvu 2026. godine”, istakao je Ronaldo, koji je trenutno član Al Nasra.

Portugalija se nalazi u grupi J kvalifikacija za EP 2024. sa selekcijama Lihtenštajna, Luksemburga, Slovačke, BiH i Islanda.