Ronaldo poslao poruku navijačima pred Srbiju: U nedjelju ćemo staviti pečat na plasman u Katar

12.11.2021. | 10:44

Nije uspio Portugal da pobijedi Republiku Irsku u Dablinu, ali im je i bod iz remija 0:0 bio dovoljan da na tabeli grupe A ostanu lideri ispred Srbije, zbog bolje gol-razlike.

Zato će meč Portugal – Srbija (nedjelja, 20.45) odlučivati o direktnom putniku na Svjetsko prvenstvo u Katar, a Kristijano Ronaldo uvjeravana cijeli svijet – njegova selekcija će tamo otići!

Nije Ronaldo djelovao kao svoja najbolja verzija u remiju s Ircima, kojim su Portugalcu stigli do 17. boda u kvalifikacijama, koliko ima i Srbija.

Ipak, bolja gol-razlika znači da će Ronaldo i drugovi u nedjelju moći da odigraju i neriješeno, a prva zvijezda reprezentacije Fernanda Santoša nema dilemu da će obezbijediti mjesto na Mundijalu već na tom susretu.

“Uvijek je teško igrati u Irskoj, ali osvojen poen sve ostavlja u našim rukama. U nedjelju, pred našim navijačima i u našoj kući, zapečatićemo naš put na Svjetsko prvenstvo u Katar! Naprijed Portugal”, glasila je Ronaldova poruka na Instagramu.

Kristijano je očigledno osjetio potrebu da se oglasi i uvjeri sve u Portugalu da selekcija Dragana Stojkovića Piksija nema šta da traži u direktnom okršaju za prvo mjesto. Ostaje još da vidimo šta će biti na terenu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)