Rodžer Federer najavio kraj karijere

17.09.2019. | 22:09

Najtrofejniji grend slem šampion svih vremena, švicarski teniser Rodžer Federer, prvi put je otvoreno govorio o kraju teniske karijere.

Najavio je da će ubrzo završiti karijeru. Rekao je da će igrati idući Vimbldon turnir, ali da će mu to vjerovatno biti posljednji turnir u njegovoj dvadesetogodišnjoj karijeri.

– Odlučio sam da ću igrati do Vimbldona. Zauzet sam razmišljanjem i odlukom da li da igram na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine, ali sam o tome već razgovarao sa svojim timom i pitao za njihovo mišljenje. Takođe sam razgovarao sa suprugom Mirkom. Konačnu odluku ću donijeti u narednim sedmicama – rekao je Federer, prenosi Tenis 365.

Svoju posljednju sezonu u karijeri želi otvoriti velikim uspjesima, a odlučio je i promijeniti termin početka priprema.

-Obično se trećeg ili četvrtog dana decembra vratim treninzima, tada krenem sa pripremama za novu sezonu. Ali, sada ću to uraditi nešto kasnije. Nije mi pretjerano važno biti maksimalno spreman za ATP kup. Ali želim biti onaj pravi na Australijan openu – rekao je Federer, prenosi Avaz.ba.

Legendarni švicarac je u karijeri osvojio ukupno 20 grend slem trofeja, šest na Australian openu, osam Vimbldon trofeja, jedan Rolan garos, i pet trofeja na US open.