Rodman o Jokiću: Pakleno je spor, ali bolji od Lerija Birda

27.06.2023. | 07:24

Ljubitelji sporta vole da razgovaraju o tome kako bi se sportisti iz različitih era pokazali u međusobnim duelima, a ni košarka nije izuzetak. U intervjuu koji je dao za jutjub kanal „Vlad TV“ o tome je govorio i nekadašnji NBA bek Gilbert Arenas. On je govorio o hipotetičkom okršaju dvojice najboljih niskih krila u istoriji košarke – Lerija Birda i Lebrona Džejmsa. U razgovor se upleo i kontroverzni Denis Rodman, koji je dao svoje polarizujuće mišljenje o ovoj temi.

U eventualnom „jedan-na-jedan“ okršaju Lerija i Lebrona, Arenas bi favorizovao legendarnog košarkaša Boston Seltiksa.

„Leri bi odnio sve mogao da neutrališe sve prednosti koje Lebron ima – fizičku snagu, brzinu… Kada igrate jedan-na-jedan, onda driblate samo jednom ili dvaput. Tako Lebron ne igra, a Birdu je to glavna stvar“, kazao je Gilbert Arenas, svojevremeno jedan od najubojitijih bekova NBA lige.

Spreman odgovor na ovu temu imao je i Denis Rodman, jedan od najboljih defanzivaca i skakača u istoriji NBA.

„Da vam to kažem ovako – da Leri Bird igra u ovoj eri, mislim da bi bio u Evropi. Bio bi tamo negdje. Njegovi kvaliteti su bili po mjeri Bostona i osamedesetih godina, ali u današnjem svijetu ne bi imao šanse. Ne želim da ga omalovažavam jer je bio veliki igrač u svoje vrijeme, ali mislim da ne bi imao šanse“, rekao je ekscentrični krilni centar.

Razgovor je došao i do Nikole Jokića, trenutno najboljeg košarkaša na svijetu.

„Mislim da je onaj mali iz Denvera (Nikola Jokić) bolji od Birda. Bože, pakleno je spor. Ali taj momak zna da igra. Mislim da je bolji od Lerija Birda. U ovo doba, da“, zaključio je Rodman.