Rođak Edina Džeke priznao: “U reprezentaciji želim naslijediti Emira Spahića”

24.01.2024. | 15:52

Na nedavnom okupljanju kadeta u Zenici, pojavio se i Benjamin Zulović. Jedan od dvadesetak dječaka i potencijalnih U 17 reprezentativaca.

Selektor Admir Raščić traži tim koji će igrati “Elitni krug” ali i početi novi kvalifikacijski ciklus.

Zulovića su pozivali i ranije Raščićevi prethodnici. Dolazi iz Francuske, iz predgrađa Pariza.

“Sretan sam što nosim dres Bosne i Hercegovine”- kaže talentovani defanzivac Zulović.

O kampu u Zenici govori…

“Šteta što zbog snijega nismo više igrali. Radilo se kvalitetno na treninzima. Uvjek se nauči nešto novo. Volim slušati savjete svojih trenera i raditi na sebi. Veseli me svaki poziv iz Bosne i FSBiH”, naglašava “Benjo”, kako mu tepaju saigrači.

Zbog jednog je igrača zaljubljen u PSG, prenosi Sportske.

Od kako znam za sebe navijam za PSG. Najviše radi Zlatana Ibrahimovića. Zbog “Ibre” sam često gledao PSG. Inače, volim i madridski Real.

U njegovoj užoj porodici niko se nije bavio fudbalom, ali ima poveznicu s najuspješnijim kapetanom “Zmajeva”, ali i sadašnjim…

Otac mi je rekao da nam je Edin Džeko daljni rod. Moja i njegova porodica vuku porijeklo iz Fazlagića Kule. Zbog toga mi je Džeko još draži. Najbolji napadač BiH i jedan od najboljih u svijetu.

I Spahić često posjećuje Fazlagića Kulu. Na njega smo svi ponosni. Kako igram stopera, želja mi je igrati kao Emir. Daleko sam od toga, tek sam na početku… Svjestan sam da se samo upornim radom može ostvariti uspjeh. Vjerujem u sebe, poštujem trenere, selektora, ima podršku najbližih, što je važno za uspjeh. Niko sretniji od mene da zaigram za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine”- priželjkuje Benjamin Zulović.