Robinjo osuđen za silovanje, ali je nestao: Policija traga za bivšim fudbalerom

10.03.2023. | 19:45

Čuveni brazilski fudbaler Robinjo je na sudu u Milanu prošle godine osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina zbog silovanja koje je 2013. godine počinio sa još nekoliko osoba.

Međutim iz Brazila stižu nevjerovatne vijesti.

Naime, brazilsko Ministarstvo unutrašnjih poslova je izdalo nalog za hapšenje proslavljenog fudbalera, Robinja, a od njega nema ni traga, ni glasa.

Policija nije pronašla Robinja na adresi stanovanja i u toku je potraga za nekadašnjim fudbalerom Reala iz Madrida, Milana i Mančester Sitija, pišu brazilski mediji.

Podsjetimo, Robinjo je na sudu u Milanu prošle godine osuđen na zatvorsku kaznu od devet godina zbog silovanja koje je 2013. godine počinio sa još nekoliko osoba. Kako se navodi, italijanske vlasti su zahtijevale izručenje od Brazila, ali kako ne postoji sporazum dvije zemlje, morali su da pribegnu drugom rješenju.

Na kraju su se države dogovorile da Robinjo bude uhapšen u Brazilu, i da tamo i odsluži cjelokupnu kaznu, što je Brazil i prihvatio. Međutim, Robinjo je praktično nestao.

Podsjetimo, ovo nije prvi slučaj brazilskih fudbalera koji su optuženi za silovanje, a posljednji među njima jeste proslavljeni as Barselone, Dani Alves, koji se i dalje nalazi u pritvoru.