Robert Prosinečki više nije selektor fudbalske reprezentacije BiH

Na danas održanoj, telefonskoj sjednici, članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH su se elektronskim putem izjasnili i prihvatili dostavljeni prijedlog o sporazumnom raskidu ugovora sa selektorom Robertom Prosinečkim.

– Nakon konstruktivnog razgovora, izvršenih analiza i potencijalnih planova, postignut je visok nivo saglasnosti i razumijevanja, a sve sa ciljem doprinosa ostvarivanju rezultatskog uspjeha u baražu kvalifikacija za EVRO 2020.

Robert Prosinečki je pokazao korektnost, uz pokazanu iskrenu želju za uspjehom reprezentacije do postizanja konačnog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo. Zajednički je zaključak da je dosadašnja saradnja bila veoma profesionalna i kooperativna. Ovim putem NSBiH upućuje iskrene želje gospodinu Prosinečkom u njegovom daljem profesionalnom radu i angažmanu.

Na sjednici je zaključeno da je u razumnom roku potrebno izraditi sveobuhvatan plan priprema „A“ selekcije za odigravanje utakmica baraža, koji uključuje i izbor novog selektora, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

 Ostavite komentar: