Robert Prosinečki podnio ostavku

Robert Prosinečki selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine podnio je ostavku.

Hrvatski stručnjak odstupio je sa funkcije nakon poraza bh. tima u današnjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Jernenije 2:4.

“Preuzeo sam reprezentaciju BiH s ciljem da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. . Iako sve šanse nisu izgubljene, osjećam se odgovnornim i podnosim ostavku. To sam već rekao i predsjedniku NS BiH Elvedinu Begiću – kazao je Prosinečki.

“Zmajevima” ostaju matematičke šanse za plasman kroz kvalifikacije te prilika kroz Ligu nacija.

“Razgovarao sam sa svima i da ne duljim više, dajem ostavku. Kad sam dolazio vjerovao sam da ćemo se plasirati na Euro. Nismo uspjeli u tome i nasljednik će imati vremena da pripremi ekipu za Ligu nacija. Ja više nisam selektor”, navodi Prosinečki.

Prosinečki je o utakmici rekao:

“Armenija je zasluženo pobijedila i čestitam im. Imali smo i mi neke prilike, ali nismo bili na nivou. Oni su više željeli pobjedu.”

Ostavku će na narednoj sjednici razmatrati i vjerojatno usvojiti Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH. Za imenovanje nasljednik Robert Prosinečkog preostaje nešto više od mjesec dana jer bh. tim narednu utakmicu kvalifikacija igra već 15. oktobra u Atini protiv reprezentacije Grčke.

Publiée par BL Portal sur Dimanche 8 septembre 2019

 

Izvor:(Nezavisne novine)Ostavite komentar: