RK Borac propustio veliku šansu u derbiju: Izvući pouke iz poraza

30.10.2023. | 08:45

Rukometaši Borca propustili su veliku šansu da na gostovanju u Ljubuškom savladaju šampiona Izviđač i prekinu lošu tradiciju na ovom gostovanju gdje nisu slavili još od 2019. godine.

Banjalučani su u drugom dijelu imali i plus pet (17:12), ali je domaći tim uspio da preokrene meč i na kraju je slavio 27:26. Borac nije uspio da realizuje napad za izjednačenje.

Ivano Pavlović je bio najefikasniji sa osam pogodaka kod domaćina, dok je Andrej Klimavec kod Borca postigao 12.

Krilo Vladan Đurđević ističe da njegova ekipa nije zaslužila poraz.

– Šteta što nismo uspjeli da savladamo Izviđač na njegovom parketu, jer smo imali zaista veliku šansu da prekinemo loš niz na ovom gostovanju. Većim dijelom meča bili smo bolji rival, nametnuli smo svoju igru i imali prednost i po četiri gola, ali smo na kraju svojim grešaka u napadu omogućili rivalu da se vrati. Primili smo golove nakon naše pasivne igre u napadu i to nas je skupo koštalo – istakao je Đurđević.

Banjalučani su tako doživjeli drugi poraz u sezoni, ali ističu da to neće uticati na ekipu.

– Neće nas ovo sigurno poremetiti. Moramo da nastavimo sa još boljim radom. Dosta je novih igrača u timu i mislim da smo na pravom putu. Igramo sve bolje, a iz ovog poraza ćemo izvući pouke i da ne ponavljamo ove greške u nastavku šampionata. Imali smo šansu, nismo pobijedili, ali ništa nije gotovo ima još puno da se igra. Vjerujem da će ova ekipa igrati još bolje u nastavku i da se možemo nositi sa svim rivalima – poručio je Đurđević. Sad slijedi EHF pauza u šampionatu BiH.

Rezultati 5. kola Premijer lige BiH za rukometaše: Gračanica – Krivaja 25:25, Čapljina – Leotar 20:25, Izviđač – Borac m:tel 27:26, Goražde – Čelik 42:22, Sloga – Hercegovina 33:25, Konjuh – Maglaj 42:38.

Plasman: Izviđač 7 (-1), Gračanica 7 (-1), Borac 6, Leotar 6 (-1), Sloga 6 (-1), Maglaj 6, Goražde 5, Konjuh 5, Krivaja 5, Vogošća 4 (-1), Sloboda 3, Hercegovina 2 (-1), Čapljina 2, Čelik 0.

Đenadija za slavlje

Dobojska Sloga je na domaćem terenu pobijedila Hercegovinu 33:25. Domaće je predvodio Dario Đenađija sa osam golova.

– Nakon skromnog prvog dijela u nastavak smo ušli dosta ozbiljnije. Pokazali smo karakter stekli prednost i nismo dozvolili da nam se ponovi meč kad smo doživjeli poraz. Odigrali smo ozbiljno do kraja i slavili – rekao je Đenadija.

Oznake: RK Borac, Trijumf