Rivali jure Krupu, strahuje deset ekipa: Nastavlja se fudbalsko prvenstvo Republike Srpske

10.03.2023. | 08:22

Utakmicom Željezničar sport tim – Laktaši (14 časova) počinje drugi dio šampionata Republike Srpske, u kojem će se voditi velika borba kako za titulu šampiona, tako i za opstanak.

U vrhu je situacija veoma jasna. Krupa je uspjela da sačuva igrački kadar i da ga osvježi provjerenim fudbalerima poput Nikole Dujakovića koji se vratio u ovaj klub, te dovođenjem Strahinje Bošnjaka iz Borca. Uz to, oporavio se Bojan Batar, te su sigurno favoriti za odbranu titule.

Glavni adut ekipe iz kanjona Vrbasa biće svakako kontinuitet, kako u stručnom, tako i u igračkom kadru. Tokom pripremnog perioda ekipa mladog trenera Vladimira Ilića je pokazala dodatni napredak i više i ne kriju da im je cilj odbrana titule, te plasman u Premijer ligu BiH.

Njihov najveći rival biće Sloboda Novi Grad. Međutim, ekipa koja je jesenji dio šampionata završila na drugom mjestu pretrpjela je brojne promjene. Novi trener je Zoran Bujić, a neposredno pred nastavak šampionata došlo je do novih promjena u igračkom kadru.

Novi članovi su postali: golman Mladen Milošević, defanzivac Ago Reiz, lijevi bočni Sreten Atanasković, štoper Adin Paro, defanzivni vezni Dženis Abdulai i Mile Kovačević, krilo Samson Boampong Virekoh, te napadači: Predrag Vladić, Ensar Imamagić i Lukas Britos Santos.

Laktaši su u zimskom prelaznom roku vratili Dejana Bosančića, te doveli nekada najveću nadu Crvene zvezde Filipa Jankovića. Takođe, tu su i Rade Džombić, kao i momci koji će riješiti problem bonus igrača Boro Erić, Vasilije Jotić, Igor Trivić, Sergej Govedarica. Upravo će Laktaši otvoriti drugi dio šampionata.

– Željezničar se nijednog momenta ne smije potcijeniti. Riječ je o mladoj, veoma borbenoj i trkački odličnoj ekipi koja može da napravi problem svakom rivalu. Najmlađa su ekipa u Prvoj ligi, svi ih na startu otpisuju, a oni rade sjajan posao i redovno nadmaše očekivanja i afirmišu mlade igrače. Mi smo u odličnoj situaciji, ne ganjamo prvo mjesto, tako da nam je jedini cilj da u svakom meču igramo što bolje i napredujemo, te da stvaramo tim i igru. Naravno, u svaki duel ćemo ući sa željom da pobijedimo – poručio je trener Miljan Bajić.

Iz borbe za vrh ne smije da se otpiše ni Zvijezda 09 koju će u nastavku šampionata voditi provjereni premijerligaški trener Toni Karačić. Nakon toga slijedi grupa timova koji ne bi trebalo da strepe za opstanak, a pažnju treba obratiti na pojačani Radnik, te Rudar Prijedor sa novim trenerom Bojanom Kruljom.

Već od Željezničara na devetoj poziciji su timovi koji strepe za opstanak. Banjalučane će u nastavku sezone voditi Danijel Majkić.

– U goste nam dolazi jedna od najboljih ekipa u prvenstvu Srpske. Igraju kvalitetan napadački fudbal, tako da očekujem odličan meč. Respektujemo rivala, ali ćemo nastojati da odigramo što bolje i da ga iznenadimo. Imamo najmlađi tim, odradili smo dobro pripreme, tako da imamo čemu da se nadamo u nastavku lige – poručio je Majkić.

Na dnu “ključa”. Sedam timova je unutar tri boda, dok čak njih 10 strahuje za opstanak. U timovima koji se bore za opstanak bilo je dosta promjena. Tako je rekorder svakako Podrinje sa 13 novih igrača, a promjena je bila i na klupi, gdje je sjeo Zumbul Mahalbašić. Alfa Modriča je dovela devet novih igrača, dok su brojne promjene bile i u Tekstilcu, Kozari, te Slobodi iz Mrkonjić Grada. Takođe, trenera su mijenjali i Tekstilac (došao Slaviša Božičić), te Kozara (Alen Medović).