Rio proziva Mančester poslije nove blamaže: Samo jedan igrač je napredovao za 10 godina

12.04.2022. | 20:00

Mančester junajted ne prestaje da biva predmet kritika u britanskoj sportskoj javnosti, pošto se ekipa sa “Old Traforda” ozbiljno muči čitave sezone.

Trenutno su na sedmom mjestu Premijer lige i blizu su propuštanja plasmana u Ligu šampiona, a poslije blamantne partije i poraza od Evertona prošlog vikenda, sada ih je prozvao i legendarni defanzivac Rio Ferdinand, prenosi Mondo.

Mančester junajted još od 2017. godine ne zna za trofej, a prvaci Engleske posljednji put bili su 2013. godine. Bliži se čitava decenija bez tog trofeja, kojem ni u narednom periodu, kako stvari stoje, neće biti ni blizu.

Zbog toga se javio i Ferdinand, ističući kako je potrebno napraviti pravu kulturu unutar kluba ne bi li ekipa na terenu mogla da bude uspješna. Kako kaže, loša transfer politika je glavni razlog za loše rezultate. Samo je za Bruna Fernandeša rekao da je ostvario napredak po dolasku u klub.

“Pogledate li igrače koji su u došli u Junajted tokom posljednjih osam ili 10 godina, ko je zapravo postao bolji i kome je porasla vrijednost?”, pitao se Ferdinant na svom YouTube kanalu.

“Možete da kupite tri-četiri igrača u jednom prelaznom roku. Ako se nastavi sa radom na isti način, kvalitet tih igrača će padati umjesto da se poboljšavaju pojedinačno i da tako poboljšaju ekipu. To treba promijeniti.”

Oznake: Rio Ferdinand