Riješena velika misterija: Pronađeni rukometaši koji su nestali u Hrvatskoj, evo i gdje

02.09.2023. | 09:53

Priča o rukometašima iz Burundija koji su 9. aprila nestali u Rijeci u Hrvatskoj privukla je mnogo pažnje, a svjetska javnost je bila zbunjena zbog ovog događaja.

Ipak, djeluje da je ta misterija razriješena pošto je Uprava policije u Hrvatskoj izvjestila sve da se među desetoro maloljetnika iz Burundija, koji su zatražili azil u Belgiji, nalaze nestala dva člana kadetske rukometne reprezentacije te zemlje, a za ostalih osmoro se sumnja da su reprezentativci.

„Nakon što je utvrđeno da su to dvojica nestalih rukometaša, nastavlja se intenzivna saradnja sa migracionom službom Belgije u cilju utvrđivanja identiteta ostalih iz te grupe, s obzirom da postoji vidljiva koincidencija i postoji velika mogućnost da su i ostalih osam državljana Burundija, upravo oni igrači koji su samovoljno i ilegalno napustili Hrvatsku“, piše u saopštenju Uprave policije, prenosi „Dnevnik.hr“.

Tog dana deset reprezentativaca ove afričke zemlje nestalo je bez traga nakon izlaska iz centra u kom je njihova selekcija bila smeštena.

Rukometaši reprezentaicje Burundija došli su u Hrvatsku kako bi nastupili na Svjetskom prvenstvu za igrače do 19 godina, ali je čak deset od ukupno 13 igrača rođenih 2006. godine izašlo iz smeštaja i zaputilo se u nepoznatom pravcu.