Rezultati LŠ: Rendžers pao u Belgiji, Benfika lagano protiv Danaca

03.08.2022. | 07:19

Fudbaleri belgijskog Union Sen Žiloaza sinoć su pobijedili su Glazgov Rendžers sa 2:0, dok je Benfika u Lisabonu bila bolja od danskog Midtjelanda sa 4:1 u prvim utakmicama trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Finalista Lige Evrope prošle sezone moraće mnogo bolje da zaigra u revanšu na svom Ajbroksu ako želi da prođe u plej-of Lige šampiona. Vaskrsli klub iz Brisela, senzacionalni vicešampion Belgije, uspio je da obezbijedi dva gola prednosti pred revanš za sedam dana u Škotskoj.

Belgijanci su poveli u 27. minutu, gol je poslije akcije bivšeg fudbalera Fejenorda Barta Nojvkopa i odbitka postigao francuski internacionalac Tedi Teuma. Na 2:0 povisio je Dante Vanzeir iz jedanesterca u 76. minutu. Prethodno je poslije rikošeta lopta pogodila u ruku Konora Goldsona, a nakon konsultacije VAR-a sudija je pokazao na bijelu tačku.

Meč u Belgiji vodili su arbitri iz Bosne i Hercegovine na čelu sa Irfanom Peljtom.

Pobjednik iz ovog dvomeča igraće u plej-ofu za Ligu šampiona protiv boljeg iz duela PSV – Monako, prenosi Sportklub.

U drugom meču Benfika je na svom Da Lužu već u prvom poluvremenu napunila mrežu gostiju iz Danske.

Povela je sa 2:0 golovima 21-godišnjeg Gonsala Ramosa u 21. i 33. minutu, oba na dodavanje Brazilca Davida Neresa, da bi pet minuta pre pauze novajlija iz River Plate Argentinac Enco Fernandes povisio na 3:0.

Ramos je het-trik ostvario u 61. minutu nakon akcije Rafa Silve, da bi Pione Sisto u 77. minutu iz penala postigao gol nade za Midtjilend pred revanš u Danskoj – 4:1.

Bolji iz ovog dvomeča imaće protiv pobjednika duela između auatrijskog Šturma i ukrajinskog Dinama iz Kijeva.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana.