Revanš meč polufinala Kupa BiH: Sloga protiv Zrinjskog u Mostaru

17.04.2024. | 09:01

U redovima Sloge sa dosta opreza, ali i optimizma dočekuju današnju revanš utakmicu polufinala Kupa BiH u kojoj će od 18 časova na stadionu “Pod Bijelim brijegom” biti gosti Zrinjskog u Mostaru.

Prvi okršaj ova dva rivala odigran na stadionu “Dr Milan Jelić” u Modriči završen je neriješeno, 0:0, tako da i jedni i drugi očekuju da mogu da same završnice. To bi za Dobojlije bio istorijski rezultat, jer su do sada samo jednom igrali u polufinalu i to u sezoni 2012/13 kada su eliminisani od Širokog Brijega (2:4, 0:4).

– Sama činjenica da smo na korak do finala nama daje veliki značaj, jer jedan od naših pritajenih ciljeva na početku sezone je bio da što duže trajemo u ovom takmičenju. Sada smo u prilici da odemo možda i do samog kraja. Uz sav respekt prema osvajaču duple krune iz prošle sezone pokazali smo u posljednja dva meča protiv njih i da možemo igrati neizvjesno. Rijetki su klubovi ove sezone koji su sa njima dva puta odigrali neriješeno. Zato imamo pravo da se nadamo prolazu u finale, a ako ne uspijemo neće biti smak svijeta – istakao je šef stručnog štaba dobojskog premijerligaša Vlado Jagodić.

Iskusni stručnjak je naglasio da apsolutno vjeruje u svoje igrače, iako pred revanš ima velikih kadrovskih problema.

– U kombinaciji neće biti našeg najboljeg strijelca Dejana Vidića za koga je zbog loma ključne kosti sezona završena, kao ni Zorana Karaća, koji tek izlazi iz povrede i ne želimo ništa da rizikujemo. Ne možemo računati ni na Mladena Veselinovića, koji je protiv Borca povrijedio zadnji butni mišić, Ajdin Redžić ne igra zbog tri žuta kartona, dok je Adnan Berbić pozajmljeni igrač Zrinjskog, tako da smo prilično oslabljeni pred ovaj duel. Bez obzira na sve to vjerujem da u Mostaru možemo odigrati najbolju utakmicu polusezone. I prije prvog susreta sam govorio da će odluka pasti u revanšu i da se putnik u finale neće znati do samog kraja. Imamo aktivan rezultat, pripremili smo iznenađenje za Mostarce i nadam se da će se to pokazati kao dobitna kombinacija – nastavio je Jagodić.

Svi fudbaleri Sloge jedva čekaju početak susreta.

– Očekuje nas veoma teška i zahtjevna utakmica, jer je Zrinjski odlična ekipa, što su pokazali u posljednje dvije, tri godine. Iako smo oslabljeni pred ovaj susret, daćemo sve od sebe da uđemo u istorijsko finale za Slogu – istakao je Fedor Predragović.

Najviše utakmica

Šef stručnog štaba Sloge Vlado Jagodić je rekao da je već sada jasno da će Zrinjski i njegov klub ove sezone odigrati najveći broj zvaničnih utakmica.

– Mostarci su uz Premijer ligu igrali i grupnu fazu Lige konferencije i u samoj su završnici Kupa BiH. S druge strane mi smo uz premijerligaške mečeve dogurali daleko u Kupu BiH, ali i Kupu Republike Srpske “Dr Milan Jelić”. Sav taj napor ostavio je sigurno traga na igračima i jedne i druge ekipe – naglasio je Jagodić.

Oznake: Kup BiH, Sloga, Zrinjski