Reprezentativka Slovenije u Banjaluci ispunila olimpijsku normu

27.06.2021. | 20:38

Janja Šegel iz Plivačkog kluba Fužinar iz Slovenije je na međunarodnom takmičenju u Banjaluci ispunila normu za Olimpijske igre u Tokiju, saopšteno je iz banjalučkog Plivačkog kluba Borac.

U saopštenju je navedeno da je Šegelova na 10. međunarodnom “Borac Telegrup grend čelendžu 2021” iskoristila posljednju šansu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

“Turnir Plivačkog kluba Borac u Banjaluci ostaće zapamćen po uspjehu dvadesetogodišnje reprezentativke Slovenije koja je isplivala disciplinu 100 metara slobodno za 54,29 sekundi i tako ispunila `A normu` za Olimpijske igre, koje će krajem jula održavaju u Tokiju”, navedeno je u saopštenju.

Šegelova, koja se dugo pripremala za dionicu od 200 metara, kaže da je jako srećna, što je uspjela sam da se plasira na Olimpijadu na trci od 100 metara.

“Nisam prvi put u Banjaluci. Jako volim ovaj bazen i baš sam srećna što sam baš ovdje isplivala normu za Tokio. Banjaluka će mi sasvim sigurno ostati u prelijepom sjećanju”, rekla je Šegelova.

Govoreći o svom receptu za uspjeh, ona je navela da je najvažnija upornost i parola “nema odustajanja čak i kada je najteže”.

Sportski direktor Plivačkog kluba Borac Željko Panić rekao je da je ovo prva “A norma” isplivana ikada u Banjaluci, što daje dodatni značaj ovom mitingu.

“Posebno nam je drago jer će zahvaljujući Janjinom uspjehu Banjaluka i `Borac Telegrup grend čelendž 2021` biti upisani na mapu najznačajnih plivačkih događaja u svijetu”, naglasio je Panić.