Reprezentacija BiH večeras protiv Grčke na Bilinom polju

26.03.2019. | 09:32

Zeničko Bilino polje večeras (20.45 sati) će biti poprište sigurno najznačajnije domaće bitke fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog ugostiće Grčku, tradicionalno neugodnog rivala za “Zmajeve”, kojeg je u dosadašnjih devet međusobnih duela reprezentacija BiH savladala samo jednom.

Reprezentativci BiH naglašavaju da će ovo biti možda i najteži duel, mnogo teži od onog uvodnog na sarajevskoj Grbavici, u kojem su slomili otpor Jermenije (2:1).

Rade Krunić, strijelac prvog gola za bh. selekciju u kvalifikacijama, ne može obećati novi gol, ali najavljuje osvajanje nova tri boda.

– Protiv Jermenaca smo ostvarili veoma bitnu pobjedu, uvijek je važno dobro otvoriti kvalifikacije. Šteta je jedino zbog primljenog gola iz penala u sudijskom vremenu, što ne bi trebalo da nam se desi, ali nastavljamo dalje.

Nadam se da ćemo u duelu s Grčkom ostvariti još jednu važnu pobjedu, koja bi nam mnogo značila u nastavku kvalifikacija – dodaje Krunić.

 

Izvor.(Avaz.ba)