Reprezentacija BiH nakon penala poražena od Sjeverne Irske

08.10.2020. | 23:35

Bosna i Hercegovina je ostala bez šansi za Evropsko prvenstvo. Sjeverna Irska je nakon penala 5:4 (nakon 120 minuta bilo 1:1)slavila u Sarajevu i plasirala se u finale.

Ekipa Dušana Bajevića je odigrala veoma loše u drugom dijelu i kažnjena je za lošu igru. Prilikom penala promašili su Hajradinović (odbranio Farel) i Višča(prečka) a gosti su imali samo jedan promašaj i slavili su sa 4:3.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u uvodnih desetak minuta izvršio pritisak na gol gostiju, a dobru igru su krunisali u 14. minuti. Cipetić je prošao po desnoj strani i odigrao je povratnu loptu za Radu Krunića, a vezista Milana je pogodio mrežu, piše ‘SrpskaInfo’.

Samo dvije minute kasnije Irci su mogli do izjednačenja, ali Šehić je spasio čist gol.

Pjanić je sjajno šutirao sa 25 metara, ali lopta je prohujala pored stative. Džeko je u 34.minuti majstorski primio loptu i odložio je za Krunića koji je pogodio Pikok Farela.

Irci su u drugom dijelu ipak došli do izjednačenja. Izigrali su odbranu domaćih, a Mek Gin je uspješno obišao defanzivce i zatresao mrežu Šehića.

Zatim je Miralem Pjanić pogodio prečku. Ipak, do kraja su Sjeverni Irci zaprijetili ali srećom po BiH nisu pogodili pa je meč otišao u produžetke. Veoma loše je ekipa selektora Dušana Bajevića bila u drugom dijelu.

U njima nije bilo promjene pa je odluka pala nakon izvođenja penala u kojem su bili bolji gosti.