Remiji Milana, Juventusa i Rome, pobjeda Napolija

03.04.2021. | 21:09

Nakon današnjih rezultata Fudbalski klub Inter večeras ima priliku da se još više približi osvajanju titule prvaka i skidanju Juventusa sa trona u italijanskoj Seriji A.

Milan je otvorio dan i Sampdorija je bila blizu velike pobjede na “San Siru”, pošto je vodila golom Fabija Kvaljarele, ali je “roso-nere” spasao mladi Norvežanin Jens Hauge.

Nije bilo previše šansi u ovoj utakmici, a malo je nedostajalo da Milan na kraju dođe do sva tri boda, međutim Frank Kesi je pogodio stativu u posljednjim sekundama.

Atalanta je slavila protiv Udinezea sa 3:2, uz dva gola Luisa Muriela i jedan Duvana Zapate, dok su strijelci za tim iz Udina bili Roberto Perejra i Jens Striger Larsen, a sa ova tri boda, ekipa iz Bergama je izbila na 3. mjesto tabele, pretekavši Juventus.

Upravo Juve je igrao gradski derbi protiv Torina i poveo golom Federika Kjeze, ali je rezultat u korist Torina okrenuo Antonio Sanabrija sa dva gola, a Kristijano Ronaldo je u 75. minutu postavio konačnih 2:2.

Imao je Juventus više od igre, bio bolji, stvarao šanse, ali nije uspio da ostvari trijumf nad gradskim rivalom.

Torino je pretekla Atalanta, ali mu je i 4. mjesto ugroženo, odnosno plasman u Ligu šampiona, jer se bodovno sa njim poravnao Napoli, koji je u “ludoj” utakmici savladao Krotone sa 4:3.

Lorenco Insinje, Viktor Osimen, Dris Mertens i Đovani di Lorenco su postigli golove za Napolitance, dok je dvostruki strijelac za Krotone bio Nigerijac Simi, a treći je bio djelo Brazilca, Žuniora Mesijasa.

Vrlo zanimljivi su bili dueli Sasuola i Rome, odnosno Beneventa i Parme, oba su završena rezultatom 2:2.

Neriješeno je bilo i u dvoboju Đenove i Fiorentine 1:1, a gol za goste je postigao Dušan Vlahović, dok je Lacio uspio da savlada Speciju sa 2:1, uz dva isključenja igrača rimskog tima u finišu.

Serija A, 29. kolo:

Milan-Sampdorija 1:1
Atalanta-Udineze 3:2
Benevento-Parma 2:2
Kaljari-Verona 0:2
Đenova-Fiorentina 1:1
Lacio-Specija 2:1
Napoli-Krotone 4:3
Sasuolo-Roma 2:2
Torino-Juventus 2:2

20.45 Bolonja-Inter

Na vrhu tabele je Inter sa 65 bodova, slijedi Milan sa 60, Atalanta ima 58, Juventus i Napoli po 56, Lacio 52, Roma 51, Verona 41, Sasuolo 40, Sampdorija 36, Bolonja 34, Udineze 33, Đenova 32, Fiorentina i Benevento 30, Specija 29, Torino 24, Kaljari 22, Parma 20 i Krotone 15 bodova.