Remi Veleža i Sarajeva na otvaranju 8. kola Premijer lige BiH

10.09.2021. | 22:05

Velež i Sarajevo remizirali su (1:1) u derbi susretu 8. kola Premijer lige BiH odigranom u Mostaru.

Bila je ovo utakmica u kojoj su se mogle vidjeli sve loše i dobre strane bh. fudbala, a na kraju su bodovi podijeljeni – 1:1.

Prvo poluvrijeme duela u Mostaru nije ponudilo previše. Uvodne minute pripadaju domaćem timu, imali su posjed lopte, ali nisu stvorili pravu šansu pred golom gostiju.

Sarajevo je imalo bolje pokušaje. Bodul je u četvrtoj minuti pokušao iznenaditi Bogdanovića sa preko 40 metara iz slobodnjaka, ali golman Veleža je dobro intervenisao.

Novu dobru šansu gosti su imali u 19. minuti. Šabanović se našao u kaznenom prostoru, šutirao je sa 10-ak metara, no nije bio precizan.

Dosta grešaka sa obje strane viđeno je u prvom dijelu meča. Ništa se nije dešavalo sve do finiša prvog poluvremena kada je Velež propustio veliku šansu.

Zajmović, koji je ušao na samom otvaranju susreta umjesto U21 igrača Hajdarevića, dobio je loptu na desetak metara od gola Sarajeva. Šutirao je iskosa sa desne strane, ali lopta odlazi tik pored stative.

Na odmor se otišlo rezultatom 0:0, a u nastavku su oba tima krenula mnogo ofanzivnije.

Velež je prvi prijetio preko Zajmovića. Njegov udarac brani Dizdarević, ali već u narednom napadu u 49. minuti domaći dolaze do vođstva.

Ovčina je probio Pidru po lijevoj strani, ubacio je u kazneni prostor, a Brandao koristi lošu reakciju odbrane i zabija za vođstvo Veleža od 1:0.

Samo pet minuta kasnije gosti su poravnali. Šut Cmiljanića brani Bogdanović, lopta pogađa stativu, ali zatim Ćosić pogađa Halida Šabanovića i lopta završava u mreži za 1:1.

Rođeni potom stvaraju tri jako dobre šanse. Dizdarević brani udarac Brandaa, Vehabović pogađa stativu, a zatim Radovac šutira sa distance tik pored gola.

Dobru šansu imao je za goste Cmiljanić. Krenuo je sam prema golu, ali je Bogdanović dobro odbranio.

Bogdanović brani i u 68. minuti kada je Bodul imao dobar šut prema golu, Bogdanović uz pomoć bloka brani njegov udarac.

Potom se utakmica malo umirila. Oba trenera su izvršila veliki broj izmjena i ritam igre je poprilično pao, pa do kraja nismo vidjeli neku ozbiljniju šansu. Kobiljar je u 89. minuti imao otvoren šut prema golu, ali Radović spektakularno uklizava i spašava Velež, piše “SportSport.ba”.

Ostalo je na kraju 1:1 i oba tima su osvojila po bod.