Remi u Španiji, Čelsi siguran protiv Lila

22.02.2022. | 23:08

Viljareal i Juventus su odigrali neriješeno 1:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, dok je Čelsi sa 2:0 savladao ekipu Lila.

Poslije prve utakmice osmine finala Lige šampiona između Viljareala i Juventusa niko nema prednost i u revanšu će se krenuti “od nule” – 1:1 (0:1).

Zvijezda večeri je Dušan Vlahović koji je debitovao u Ligi šampiona i to je vijest sama po sebi, ali je u 32. sekundi ove utakmice učinio da Evropa i svijet zabruje o njemu.

Tek pola minuta učešća u elitnom takmičenju bilo mu je dovoljno da prihvati dugu loptu od Danila, zagradi se i pogodi dalji ugao gola Heronima Ruljija.

Društvene mreže su eksplodirale u sekundi, ali sa razlogom, jer je srpski napadač postao prvi igrač u istoriji Juventusa koji je na debiju u Ligi šampiona uspio da se upiše u strijelce.

Takođe, postao je najbrži debitant koji je kao starter u Ligi šampiona postigao gol, prestigavši Andreasa Melera iz Borusije Dortmund još od 1995. godine.

Rekorder Vlahović nastavio je da biva opasan po gol španskog tima, ali je i “žuta podmornica” umjela da zaprijeti Vojčehu Ščešnjem.

Posebno u 13. minutu kada je Pedrasa bio u odličnom prodoru, poslužio Đovanija Lo Selsa koji je savladao golmana Juventusa, ali pogodio spoljni dio stative.

Nova prijetnja stigla je u 17. minutu preko Danjume, a kako je meč odmicao Juve se sve više povlačio i prepuštao kontrolu domaćinu.

To je Masimilijano Alegri učinio prerano, a rovitog kapitena Leonarda Bonučija je uveo već u pauzi između dva poluvremena.

To nije Juve kakav je nekada bio, niti tim koji bi sa Dušanom Vlahovićem trebalo da izgleda. Prečesto je viđeno devet igrača “iza lopte” i samo Srbin na centru, izolovan i bez prave podrške.

Viljareal je strpljivo tražio rupu u odbrani Juventusa i dočekao je u 66. minutu. Tada je Čukvueze vidio potpuno zaboravljenog Danija Pareha koji je efektno zatresao mrežu i poravnao rezultat.

Zbog svega viđenog, italijanski tim nije zaslužio pobjedu, iako je u 84. minutu Vlahović mogao da izraste u potpunog junaka “stare dame”, iako to već jeste.

Namjestio se tada na svoju lijevu nogu, provukao loptu između dvojice štopera Viljareala, ali ne i pored golmana Ruljija koji je impresivno reagovao i spriječio Juve da na revanš dođe sa prednošću.

On se igra 16. marta u Torinu i krenuće se “od nule”, budući da od ove sezone više ne važi gol u gostima u Ligi šampiona.

Čelsi nadigrao Lil

Fudbaleri Čelsija pobijedili su na Stamford bridžu Lil 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

“Plavci” su do trijumfa stigli golovima Kaija Haverca u osmom, odnosno Kristijana Pulišića u 63. minutu.

Izabranici Tomasa Tuhela su tako napravili krupan korak ka prolasku u narednu fazu, ali oprez u Francuskoj će svakako morati da postoji.

Lil je imao više šuteva u Londonu, ali nijedan nije predstavljao ozbiljnu opasnost po gol Mendija.

Na startu utakmice Haverc je bio najagilniji, ali u četvrtom i sedmom minutu nije uspio da zatrese mrežu Žardima.

Ipak, samo minut kasnije, savladao ga je glavom poslije kornera koji je izveo Hakim Ziješ.

Čelsi je do drugog pogotka stigao u 63. minutu, poslije dobre tranzicije, a najzaslužniji za gol bio je Kante.

On je sa svoje polovine povukao loptu, stigao pred protivnički šesnaesterac, uposlio Pulišića, koji je rutinski matirao Žardima.

Bilo je to posljednje uzbuđenje na ovom meču. Revanš je na programu 16. marta.

 

 

Oznake: Rezultati