Remi Srbije i Njemačke u Volfsburgu

21.03.2019. | 00:22

Izabrani timovi Njemačke i Srbije odigrali su u Volfsburgu meč bez pobjednika (1:1) uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije ostala je neporažena u interesantnom, iako na momente konfuznom meču u Volfsburgu, u okršaju sa selekcijom Njemačke.

Luka Jović, strijelac 15 golova u Bundesligi ove sezone, doveo je Srbiju u vođstvo u 15. minutu. Napadač Ajntrahta iz Frankfurta uspio je da drugu loptu poslije izvedenog kornera proslijedi u mrežu koju brani Manuel Nojer.

Nakon toga Njemačka je bila dominantiji tim u polju, ali ne neophodno uvijek i dominantiji tim u smislu konkretnosti u napadačkoj trećini, o čemu govori činjenica da je Srbija takođe propustila nekoliko dosta kvalitetnih prilika.

Nakon poluvremena ekipa Joahima Lijeva podigla je nivo svoje igre i, poslije nekoliko jako dobrih, ali neiskorišćenih prilika, uspjela je da postigne pogodak. Leon Gorecka, fudbaler minhenskog Bajerna, donio je rezultatsko poravnanje.

Nekoliko fudbalera u redovima Srbije je debitovalo u nacionalnom timu (Bogosavac), dok su se neki poslije nešto duže pauze u izabrani tim vratili (Lazović).

Na drugoj strani, prije meča, navijači Njemačke su se koreografijom zahvalili Matsu Humelsu, Džeromu Boatengu i Tomasu Mileru za sve učinjeno u dresu “Di Manšafta” tokom godina, s obzirom da je Joahim Lev odlučio da ih više ne zove u reprezentaciju.

Srbija prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo igra za Portugalijom u ponedjeljak.

 

Izvor:(RTS)