Remi Slobode i Borca na Tušnju

11.09.2021. | 23:02

U četvrtom meču osmog kola Premijer lige Sloboda i Borac odmjerili su snage na Tušnju, a završeno je bez pobjednika.

Sloboda je daleko bolje ušla u sezonu, Borac kao aktuelni prvak očajno, ali bilo je jasno i pred samu utakmicu da će biti neizvjesno do kraja i da bi sitnice mogle odlučiti pobjednika.

Dosta trke, dosta borbe, mnogo faulova, na kraju i dva gola, po jedan na obje strane. Sloboda je puno bolje otvorila utakmicu, izgledalo je da su izabranici Mladena Žižovića puni samopouzdanja i motivacije, dok se Borac pokušavao prilagoditi igri Tuzlaka.

Samo šes minuta bilo je dovoljno da Sloboda dođe do vođstva. Veliku grešku napravio je mladi golman Borca Ćetković, praktično poklonio loptu Dženisu Beganoviću, a ovaj rutinski završio za slavlje na Tušnju.

Sloboda je djelovala bolje nekih 20-ak minuta, onda se Borac oslobodio, te uspostavio terensku incijativu, a igru prebacio na polovicu tuzlanskog tima. Međutim, nijedna izrađena akcija i nijedna prava prilika do odlaska na odmor.

Pravu veliku šansu Borac je imao tek u 55. minuti, ali je Bukvić uspio da odbrani projektil Begića, a samo dvije minute kasnije Banjalučani ipak dolaze do izjednačenja.

Zakarić je sjajno ubacio, a Jovanović glavom loptu poslao u mrežu domaćeg tima. Stvari su po Slobodu krenule nizbrdo, pošto je u 68. minuti Predragović isključen zbog drugog žutog kartona.

U ostatku meča Borac je bio taj koji je držao loptu, napadao, Sloboda razmišljala isključivo o odbrani vlastitog gola, piše “SportSport.ba“.¸

U nadoknadi vremena, usljed silnih napada Borca, Bukvić je spasio Slobodu. Vušurović je bio u velikoj šansi, ali je Bukvić spasio Tuzlake poraza.

Slobodi slijedi utakmica protiv gradskog rivala i lidera na tabeli, Tuzla Sitija, dok će Borac ugostiti Široki Brijeg.