Remi Mađarske i Srbije u Budimpešti

15.11.2020. | 22:48

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je neriješeno sa Mađarskom – 1:1, u meču petog kola Lige B, Grupe 3 Lige nacija.

Mađari su na “Puškaš areni” uglavnom kontrolisali dešavanja, ali su se u posljednjih 15-ak minuta grčevito branili i odbranili rezultat od 1:1 (1:1).

Srbija će u srijedu na stadionu “Rajko Mitić” morati da pobijedi Rusiju, ali i da se nada porazu Turske od Mađarske u Istanbulu kako bi opstala u B diviziji.

Selekcija Srbije, na čijoj klupi nije bio Ljubiša Tumbaković zbog suspenzije iz prvog susreta ova dva rivala, od početka se opredijelila da iz polukontri pokuša da ugrozi protivnički gol, prenosi B92.

I u tome je uspjela u 17. minutu kada je dugačku loptu glavom spustio Luka Jović za Nemanju Radonjića.

Krilni napadač Olimpika iz Marselja je pobjegao iza leđa odbrane, ušao sa lijeve strane u sredinu, prošao jednog čuvara i pored golmana “na krivoj nozi” poslao loptu u mrežu.

Poslije postignutog gola “orlovi” su se još više povukli i inicijativu prepustili domaćinu, a usput im nerijetko pomagali lošom predajom lopte i greškama na 30 metara od svog gola.

Greškom je i Mađarskoj “poklonjeno” izjednačenje u 40. minutu.

Lako su Maksimović i Gudelj dozvolili Nikoliću i Kalmaru da odigraju “dupli pas” i tako dođu do zicera koji je Kalmar pretvorio u 1:1.