Remi Borca i Širokog Brijega na Gradskom stadionu u Banjaluci

11.05.2022. | 22:06

Fudbaleri Borca i Širokog Brijega odigrali su 1:1 na Gradskom stadionu u Banjaluci u meču 30. kola m:tel Premijer lige BiH. Crveno-plavi su tako za bod još bliži plasmanu u Evropu.

Borac je dobro ušao u utakmicu, ali je nedostajao završni pas da ugroze Darija Miškića, a onda je došlo do nekoliko bespotrebnih grešaka nakon kojih su gosti poveli. Donald Mols je oborio Ivana Ikića u svom kaznenom prostoru, a sudija iz Prnjavora Aleksandar Njegomirović pokazao na bijelu tačku. Siguran sa kreča bio je Bože Vukoja za 0:1 u 37. minutu.

Banjalučani nisu se oporavili do povratka sa odmora na poluvremenu, kada je već na startu dosuđen penal i za domaćina. Ikić je oborio Amara Begića, a arbitar ponovo dosudio najstrožu kaznu. Dejan Meleg je preuzeo odgovornost i pogodio u 50. minutu za kasnije će se ispostaviti konačnih 1:1.

Čvrsti gosti ne samo da su izdržali sve napade, već ne bi bilo nezasluženo i da su u Hercegovinu odnijeli sva tri boda. Posebno zbog propuštene šanse tri na jedan, koju nisu uspjeli da realizuju ni Ikić ni mladi Vinko Rozić.

-Dobro smo otvorili meč, imali 2-3 zicera koja nismo realizovali, a onda smo puno griješili. Sami smo sebe doveli u situaciju da pravimo greške koje su bile ključne. Moram iskreno i pošteno reći da s bodom moramo biti zadovoljni. Mogao nas je Široki Brijeg danas zaviti u crno, kako se kaže. Idemo utakmicu po utakmicu, sljedeći protivnik je Sloboda, a njoj gori pod nogama. Doveli smo se ovim rezultatom možda u situaciju da svaki meč igramo sa 110 odsto. Moramo biti mnogo koncentrisaniji nego što je to bio slučaj danas, rekao je trener Borca Tomislav Ivković.

Borcu ostaje da osvoji još dva boda u preostale četiri utakmice – protiv Slobode, Željezničara i Veleža u gostima ili Posušja u Banjaluci i tako i matematički ovjeri Evropu.