Real iskoristio greške Zvezde i stigao do ubjedljive pobjede

21.10.2022. | 23:02

Košarkaši Reala savladali su Crvenu zvezdu sa 72:56 u meču četvrtog kola Evrolige.

Real u finišu slomio otpor Zvezde

Košarkaši Reala savladali su Crvenu zvezdu sa 72:56 u meču četvrtog kola Evrolige.

Real je bio bolji rival na početku meča, kažnjavao je sve greške naše ekipe, lako povećavao prednosti i na kraju prvog perioda ima plus 15.

Nastavak je donio nešto bolju igru naše ekipe. Iako je protivnika otišao na plus 18, crveno-bijeli su konačno počeli da pogađaju. Počela je da se topi prednost rivala, koja je u jednom momentu bila prepolovljena, a na kraju prvog poluvremena rezultat je bio 39:30.

Zvezda je odlično otvorila treći period. Uspjela je da napravi seriju i priđe na samo dva poena zaostatka – 44:42. Uslijedio je prazan hod naše ekipe što je rival iskoristio i do kraja perioda ponovo je imao deset poena prednosti 54:44.

Crveno-bijeli se nisu predavali. Nastavili su sa svojom igrom i u posljednjem periodu. Ponovo su uspjeli da priđu na pet poena razlike. Međutim, domaćin je odgovorio serijom od 10:0 i tako ugasio sve nade crveno-bijeli.

Na kraju sigurna pobjeda Reala – 72:56.

Najefikasniji u ekipi Reala bio je Musa sa 13, Dek je dodao 12, a Jabusele 11. U Zvijezdi, Bentil je ubacio 17 poena, Vildosa 10, a Dobrić osam.