Reagovali FIBA i KS Njemačke: Navijačima BiH zabranjeno unošenje zastave s ljiljanima u dvoranu

06.09.2022. | 14:26

Krovna kuća svjetske košarke (FIBA) i Košarkaški savez Njemačke zabranili su navijačima BiH da na tribine dvorane u Kelnu uđu sa zastavom sa ljiljanima.

Tu odluku su, kako je potvrđeno za Klix.ba od osiguranja koje se nalazi na ulazu u dvoranu, donijeli FIBA i Košarkaški savez Njemačke u ponedjeljak, a razlog je, kako su rekli, to što je spomenuta zastava “provokativna”.

Ipak, iako je na nekim ulazima zabranjeno navijačima da uđu u dvoranu sa spomenutom zastavom, pojedini navijači ipak su prošli kontrole i unijeli zastavu u dvoranu.

Treba reći i to da je zbog spomenute situacije nastala potpuna konfuzija među organizatorima, a pojedine informacije govore da se navijačima zabrajneno samo da stavljaju zastavu preko brendova na početku tribine. Ipak, na ulazu u dvoranu velikom broju navijača zaustave su oduzete i nije im dozvoljeno da ih unesu na tribinu.

Nakon duela protiv Slvenija pojedini igrači su slavili pobjedu sa spornim zastavama, a to je izazvalo dosta reakcija iz Republike Srpske.

Podsjećamo, meč između BiH i Francuske igra se s početkom u 14:30 sati, a naredni susret naši igrači igraju sutra protiv Litvanije i to će ujedno biti i posljednji duel u grunoj fazi.