Ražnatović ispričao kako je otkrio Jokićev talenat: “To je jedinstvena priča” VIDEO

05.06.2023. | 21:49

Srpski superstar Nikola Jokić sa svojim Denverom bije bitku za šampionski prsten NBA lige i pomjera sve granice kada su u pitanju pojedinačni rekordi.

“To je jedinstvena priča. Svi igrači koji kasnije igraju u NBA ligi i Evroligi su na početku otkriveni od strane skauta, koji idu po zemlji da prate dječake i djevojčice od po osam godina. A nekako, niko nije obratio pažnju na njega. Naša agencija ima mnogo skauta na teritoriji Srbije, koja nije toliko velika. Ali i pored toga, oni ga nekako nisu našli”, rekao je Ražnatović u podkastu “Šautajm basketbal “.

Ražanatović je njegove rezultate pratio putem novina.

“Šta se desilo? Ja sam malo staromodan, pa čitam novine, ne toliko portale. Na posljednjoj stranici tu su rezultati iz svih liga u jednim novinama. I jednom sam vidio da je taj jedan momak imao 29 poena i 26 skokova. Rekao sam samo “vau”, ništa više od toga. Sljedeće sedmice sam ponovo to uradio. Tada sam vidio 30 poena i 27 skokova. To inače nije moj posao, ali sam bio znatiželjan, pa sam pitao skaute o njemu. Dobio sam – tišinu. Nisu ga znali. To je bilo iznenađenje godine”,  rekao je Ražnatović.

Skauti su odmah prešli na posao.

“Rekao sam mu da je sigurno centar i da treba da pozove da se raspita da li sakuplja te skokove tako što je snažniji ili samo tako što je okretan. Samo poslije tri minuta me je pozvao nazad i rekao da on uopšte nije snažan, da je vrlo okretan i da ima povećanu težinu. I da je talentovan. Ja vjerujem u sistem, tako da ne znam zašto sam rekao skautu da ode i da ga potpiše. Pronašli smo porodicu koja je sjajna, tradicionalna srpska, vodili su računa o njemu i bili su srećni što jedna takva agencija hoće da ga uzme. On prije toga nije bio ni na jednom treningu seniora. Nisu ga prepoznali. Željeli su da razgovaraju i sa mnom, njegov brat Strahinja je tada bio tu i on je važan što je Nikola postao to što jeste”, objasnio je Ražnatović.

Miško je zatim podvukao jednu nevjerovatnu činjenicu.

“Ovo je prvi i posljednji igrač kojeg smo potpisali za 27 godina bez da smo ga vidjeli”, zaključio je Ražnatović, a prenosi Kurir.