Razlog je nevjerovatan: Argentina će biti smještena u studentskom domu umjesto luksuznog hotela

17.11.2022. | 14:52

Lionel Mesi i njegovi argentinski saigrači odlučili su da ne žele biti smješteni u luksuznom hotelu s pet zvjezdica tokom SP-a u Kataru, a umjesto toga boraviće u studentskom domu, sve kako bi mogli uživati ​​u tradicionalnom roštilju.

Kako prenosi Dejli Mejl, argentinski tim stigao je u Dohu u ranim jutarnjim satima u četvrtak, ali za razliku od svojih rivala koji odsjedaju u nekim od najluksuznijih hotela u gradu, Argentinci su se uputili “skromniji” smještaj u studentskim domovima Univerziteta u Kataru.

Iznenađujuća odluka da odsjednu tamo donesena je nakon što su argentinski fudbalski zvaničnici odlučili da će im prostrani kampus omogućiti da organizuju “slatke asadoe” – tradicionalne roštilje koji su jedan od kulinarskih užitaka u toj južnoameričkoj zemlji.

U sklopu univerziteta izgrađena je posebna zona za roštilj “asado”, što će Mesiju i njegovim prijateljima omogućiti da uživaju u raznim, uglavnom goveđim odrescima i kobasicama, koje će se pripremati na tradicionalan argentinski način.

Ovo jelo je obično praćeno jednostavnom salatom i vinom, iako će Mesi i saigrači vjerovatno imati stroga naređenja da ne pretjeruju s pićem.

Govedina iz južnoameričke zemlje koja se smatra najboljom na svijetu takođe je prebačena u Katar za potrebe reprezentacije Argentine, koja je među favoritima Svjetskog prvenstva. Poseban asado kuvar će takođe biti pri ruci fudbalerima kako bi osigurao da se kuha baš onako kao u Argentini.

Dio kampusa Univerziteta u Kataru u kojem se nalazi argentinski tim sastoji se od 90 soba, sadrži najmodernije sportske objekte, olimpijski bazen i vlastiti fudbalski stadion kapaciteta 10.000 ljudi.

Smješten na periferiji Dohe, smatra se jednim od vodećih univerziteta u regionu i osnovan je 1973. godine.

Argentina će igrati u grupi C zajedno s Meksikom, Poljskom i Saudijskom Arabijom, piše Kliks.

Oznake: Argentina, Smještaj