Raspucana Zvezda čeka rivala u polufinalu: Radnički ispraćen sa +44

17.02.2022. | 19:50

Košarkaši Crvene zvezde prvi su polufinalista Kupa Radivoja Koraća. Crvena zvezda je protutnjakla kroz niški “Čair” pobedivši Radnički iz Kragujevca rezultatom 103:59.

jajno je Zvezda otvorila utakmicu, Nešto što je možda nekarakteristično za početak meča jesu tri pogotka Stefana Markovića van linije za tri poena, te već 11 poena iskusnog plejmejkera u ranoj fazi utakmice. Reprodukcija poena od strane formalno gostujuće ekipe išla je uglavnom preko Raška Katića, dok se Markoviću ubrzo priključio i Vajt. Kasnije je ekipa Dejana Radonjića preko Mitrovića, Ivanovića i Dobrića uspjela da već na kraju prve deonice stvori kapitalnu prednost, 28:13.

Slična situacija viđena je i u drugoj dionici pa su se crveno-bijeli već na poluvremenu plasirali u polufinale, bilo je 57:24.

Nešto konkretno smo u trećoj deonici konačno mogli videti od kragujevačke ekipe. U dobroj mjeri se u napad Radničkog uključio iskusni Marko Đerasimović, koji je sa čak 13 poena u ovoj deonici uspeo da svoju ekipu spasi još većeg rezultatskog minusa.

Poslednja četvrtina bila je samo formalnost pa je Zvezda više nego zasluženo izborila plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, piše Srpskainfo.