Gori Instragram: Džeko prozvao Romana, ovaj mu odmah uzvratio FOTO

25.12.2023. | 13:02

Jako loš istanbulski derbi kada je fudbal u pitanju juče su u okviru 18. kola Super Lige igrali Fenerbahče i Galatasaraj (0:0), a strasti se ne smiruju ni dan nakon utakmice.

Naboja nije nedostajalo kako na tribinama, tako na terenu. Edin Džeko je s nestrpljenjem čekao ovu utakmicu i vidjelo se na terenu da mu je itekako stalo, pa je pokazivao više emocija nego inače.

Kapiten Fenerbahčea je u prvom poluvremenu imao jedan verbalni okršaj s Maurom Icardijem, nije mu ostao dužan i zatvorio mu je usta, a sve se nastavilo na društvenim mrežama nakon utakmice.

Argentinac se u drugom poluvremenu zakucao u stativu gola domaće ekipe i zaradio je masnicu ispod oka, a iz Galatasaraja su za to tražili penal. Vjerovali ili ne.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fabrizio Romano (@fabriziorom)

Fabricio Romano, poznati italijanski novinar, prenio je saopštenja oba kluba, a u komentarima mu se javio Edin Džeko, koji se rijetko upušta u ovakve rasprave. Jednom se čovjek oglasi i napravi pometnju.

“Tip je glavom udario u stativu i objavili su ga na Instagramu i plaču za penalom”, počeo je Džeko uz niz emotikona koji se smiju.

“Tipični oni. Sramotno. Budi ozbiljan Fabrizio, bolji si od toga”, napisao je Džeko u sekciji komentara.

Nije dugo čekao na odgovor. Poznati transfer guru bio je sasvim korektan i biranim riječima odgovorio kapitenu reprezentacije BiH:

“Naravno brate. Saopštenja oba kluba su tu. Galatin inicijalni i Fenerbahčeov odgovor. Veliki zagrljaj.”

Ova prepiska, kako navodi sportsport.ba, očigledno je izazvala probleme za Fabricija Romana. Transfer guru dobio je dosta negativnih komentara, jasno, od navijača i simpatizera Galatasaraja.

Nakon svega novinar se ponovo odlučio oglasiti i to na društvenoj mreži X (bivši Twitter), te je poslao prigodnu poruku svim dušebrižnicima koji su uputili negativne komentare, pa i uvrede na račun dvojca koji je imao sasvim zdravu prepisku i njome nikoga nije uvrijedio.

“Edina poznajem odavno i razgovarao sam s njim nakon komentara… ali ovo je nešto što nikada nećete razumjeti. Upravo si ovdje i dijeliš nešto protiv mene čak i na Badnje veče. Ovo opisuje vaš život. Žao mi je, mora da je veoma tužno. Želim vam sretan Božić”, napisao je Romano.