Rasplet prve grupne faze Lige šampiona: Ovi timovi nastavljaju put do titule

02.11.2022. | 07:35

Posljednje kolo Lige šampiona za grupe A,B,C i D je završeno i uz dosta iznenađenja imamo prvu grupu timova koji nastavljaju put do titule.

Iz Grupe A Napoli i Liverpul su daleko iznad ostatka grupe. Napoli dominira na svim frontovima i iz grupe izlazi kao najbolji tim. Ajaks će put Evropa lige, dok je takmičenje završeno za Rendžerse.

Grupa B je bila iznenađenje zbog debakla Atletiko Madrida. Iako im je trebao bod protiv Porta da makar nastave takmičenje u Evropa ligi, poraženi su na gostovanju rezultatom 2:1. Klub Briž i Porto kao prvi tim grupe nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona, a Leverkuzen će u Evropa ligu.

Iznenađenje je bilo i u Grupi C. Inter u evropsko takmičenje dolazi kao ozbiljan i snažan tim, ali se nije očekivalo da će biti ispred Barselone koja će takmičenje nastaviti u Evropa ligi. Bajern je ostvario maksimalni skor u grupi.

Grupa D je najinteresantnija. Do posljednjeg kola nije bilo sigurnih prolazaka. Razlika između prvog na tabeli i posljednjeg bila je dva boda. Ipak, posljednje kolo samo je potvrdilo trenutno stanje na tabeli, bez mnogo iznenađenja. Dalje idu Totenhem i Ajntraht, dok će u Evropa ligu Sporting. Marsej ove godine ostaje bez evropskog proljeća.

Oznake: Fudbal, Grupna faza