Raspada se moćan tim Filadelfije: Džejms Harden podnio zahtjev za trejd

30.06.2023. | 08:15

Nekadašnji MVP NBA lige, Džejms Harden, prihvatio je igračku opciju od 35,6 miliona dolara, ali i podnio zahtjev za trejd.

Ovu vijest prenio je poznati novinar Adrijan Vojnarovski. On je naveo da igrač zajedno sa upravom Filadelfije, za koju trenutno nastupa, radi na pronalasku svog novog kluba.

Za usluge ovog košarkaša navodno su zainteresovani Los Anđeles Klipersi i Njujork Niksi. Čini se da je odlazak u Kaliforniju realnija opcija, a društvo bi mu pravili Kavaj Lenard i Pol Džordž.

Sa druge strane, Filadelfija ne može da produži Hardenov ugovor, što znači da će sljedeće sezone svakako postati slobodni agent.

Ovaj 33-godišnji košarkaš je pored Filadelfije nastupao još i za Oklahomu, Hjuston i Bruklin. Tokom ove sezone predvodio je klub do polufinala istočne konferencije, gdje su eliminisani od Bostona.

Uz Džoela Embida, ovogodišnjeg MVP-ja regularnog dijela sezone, Harden je bio nada navijača Filadelfije da bi mogli do prstena, ali poslije ovog odlaska, šanse za to značajno padaju.

Sa reprezentacijom SAD ima zlatna odličja sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine i sa Svetskog prvenstva u Španiji 2014. godine.

Oznake: Filadelfija