Rafu i Rodžera stavio iznad njega! Bivši teniser zamjera Đokoviću kako podnosi poraz

27.11.2023. | 09:05

Nekadašnji marokanski teniser Junes El Ajnaui pružio je doprinos GOAT debati i stavio Rafaela Nadala i Rodžera Federera iznad Novaka Đokovića zbog – ponašanja.

Novak Đoković je ove godine oborio rekord po broju osvojenih gren slemova, po broju osvojenih završnih mastersa, a rekord po broju nedjelja provedenih na prvom mjestu pomjerio na 400. Ipak, ima i dalje onih koji mu osporavaju GOAT status, a jedan od njih je čovjek koji je najviše u karijeri bio na 14. mjestu ATP liste i ima pet ATP titula, sve iz kategorije 250.

“Na papiru, Novak pravi sve veću razliku, gomila i gomila titula. Mislim da treba cijeniti i ponašanje osobe – u tom smislu, za mene su Rafa i Rodžer iznad njega. To je lično mišljenje. Za mene nije sve u tenisu i u brojevima, treba gledati ličnost i kakvo je ponašanje u porazu. U tom smislu je Rafa broj jedan, nikad ga nismo vidjeli da radi nešto čudno na terenu. Nikad nije slomio reket, nikada ga nismo vidjeli da se žali ni na šta, primjer je za sve koji se bave tenisom. Srećni smo što smo mogli da uživamo u eri njih trojice, Đoković i dalje igra, gradi svoju legendu. Vidjećemo sljedeće godine dokle je došla nova generacija”, rekao je El Ajnaui.

Najbolji marokanski teniser svih vremena posebno zamjera Đokoviću kako podnosi poraz.

“Nikad više nećemo vidjeti igrače kao Rodžer i Rafa. Postoji nešto osim brojeva, to se vidi u tome kako se osoba ponaša u teškim trenucima u životu. Lako je kad pobeđuješ, svi su uz tebe, ali pravi šampion se vidi u porazu. Rafa i Rodžer su oduvijek prihvatali poraz bolje od Novaka, možda je zato i više osvojio od njih. Ali nije sve u uspjesima, važnija je osoba”, istakao je on.