Rafael Nadal poslije velike borbe nadigrao Novaka Đokovića za titulu u Rimu

Španac Rafael Nadal je uspio da odbrani titulu. On je u finalu, poslije velike borbe u tri seta savladao našeg Novaka Đokovića 2:1 (6:0, 4:6, 6:1). Ovo je Špancu deveta titula na u Rimu.

Novak Đoković nije uspio da se domogne pete titule na mastersu u Rimu. Bolji od njega bio je Rafael Nadal. Teniseri su pružili gledaocima meč dostojan jednog finala i duela dva najbolja tenisera. Pregršt sjajnih poteza, „nemogućih” poena, uspješnih i neuspješnih drop-šotova. Protivnik je iskoristio loš početak našeg asa i dobio prvi set sa nulom. Uslijedio je odgovor Đokovića osvajanjem drugog seta brejkom u posljednjem gemu. Protivnik je bio bolji u odlučujućem periodu i tako osvojio devetu titulu u Rimu.

Nadal je iskoristio sporiji ulazak u meč Đokovića i ranim brejkom stekao počentu prednost, što je i usperilo tok dešavanja u prvom setu. Nastavio je Španac sa dominacijom i nakon osvojenog svog servisa bez izgubljenog poena, ponovo je oduzeo servis našeg tenisera.

Apsolutna dominacija protivnika se nastavila, svi elementi njegove igre su sjajno funkcionisali, što je rezultovalo trećim brejkom i prednošću od 5:0. Potom je Nadal lako osvojio svoj servis i stavio tačku na prvi set – 6:0.

Drugi set teniseri su započeli osvajanjem servisa bez izgubljenog poena. Novak mnogo bolje djeluje na terenu u odnosu na prvi set. Bolje se kreće pa samim tim se dobro postavlja i lakše dolazi do poena.

S druge strane Nadal i dalje sjajno funkcioniše, rijetko griješi. Novak je siguran na svoj servis. U četvrtom gemu naš teniser je propustio svoju prvu brejk šansu na meču. Nadal je uzvratio u sedmom kada je Đoković uspio da se izvuče poslije 0:40 za protivnika.

Rasplamsala se borba u drugom setu, ipak oba tenisera su osvajala svoje servise. Španac je propustio još nekoliko brejk prilika u sedmom i devetom gemu.

Odlučujući je bio deseti gem, kada je naš as uspio da iskoristi svoju šansu, oduzme servis protivniku i riješi set u svoju korist, 6:4. Nadal nije imao priliku za popravni.

Na startu odlučujućeg seta Nadal je oduzeo servis našem teniseru. Potom je protivnik uspio da odbije napade Đokovića i potvrdi brejk. Nakon drugog brejka Nadala, naš as kao da se predao. Jednostavno nije više imao snage za preokret. Španac rutinski privodi set kraju i novim brejkom rješava meč u svoju korist – 6:1 u trećem setu.

Izvor:(RTS)

Ostavite komentar: