Radnik igra Premijer ligu i naredne sezone: Mladost nije dobila licencu za takmičenje

01.06.2021. | 09:55
Drugostepena komisija za licenciranje Fudbalskog saveza BiH potvrdila je ranije odluke Prvostepene komisije i uskratila licencu za takmičenje u Premijer ligi za FK Mladost iz Doboja kod Kaknja, kao i sarajevskom Olimpiku koji je prije dva kola već istupio iz lige. 

To znači da će fudbaleri Radnika, koji su na kraju ovog prvenstva zauzeli pretposljednje, jedanaesto mjesto, i naredne sezone biti članovi Premijer lige što je u Semberiji dočekano sa oduševljenjem.

Međutim, prvi čovjek Bijeljinaca Predrag Perković nije želio da se oglašava povodom ove odluke već je naglasio kako će ipak sačekati zvaničnu odluku.

Ako je to istina, naravno da smo srećni. Mislim da je ovo rezultat rada Radnika i našeg korektnog odnosa prema svima u fudbalu BiH. Molio bih vas da me razumijete što neću ništa više da kažem, a kada ova odluka bude zvanična, FK Radnik će se oglasiti zvaničnim saopštenjem – kratko je Perković prokomentarisao vijest iz Sarajeva.

Sa druge strane, prvi čovjek Mladosti Mensur Mušija bio je mnogo konkretniji i rječitiji. Prema njegovim riječima, u Doboju kod Kaknja su u najmanju ruku šokirani odlukom Drugostepene komisije i još uvijek ne mogu da vjeruju da nisu dobili licencu iako su na terenu izborili opstanak u Premijer ligi BiH. Uz to, Mušija je istakao kako je spreman da tuži Savez, piše Glas Sprske.

U klub još uvijek nije došla nikakva odluka ali sam zaista šokiran ovim što čujem. Jednostavno, ne mogu da vjerujem i ne vidim stvarni razlog nedobijanja licence. Ne znam šta je u pitanju, ali fudbal nije sigurno! Volio bih da mogu da vidim kakve to ugovore imaju Krupa, Radnik i ostali, kad već mi nismo dobili licencu. Ako Savezu nije dovoljno to što je grad spreman da nam da stadion, uz već postojeći dogovor, onda stvarno ne znam. Ali, neće se ovo ovako završiti. Spreman sam da ih tužim jer ova odluka mora da se promijeni i da Mladost ostane u Premijer ligi – kategoričan je Mušija.

Nešto slično desilo se i 2018. godine kada banjalučki Borac nije dobio licencu za igranje u Premijer ligi zbog kašnjenja od pola dana da se isplati dug prema Školi fudbala “Džaja”, pa je u ligi ostao zenički Čelik. Godinu dana kasnije i sarajevski Željezničar je ostao bez Evrope jer nije na vrijeme isplatio dug prema bivšem treneru Slavku Petroviću.

Podrinje ostaje prvoligaš

Ostankom Radnika u Premijer ligi i fudbaleri Podrinja iz Janje ostali su članovi Prve lige RS iako su na kraju bili pretposljednji.

Drago nam je zbog toga, ali se sigurno ne radujemo tuđoj nesreći. Sada i mi moramo da u što kraćem roku otklonimo određene nedostatke kako bismo dobili licencu za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske – istakao je trener Podrinja Boriša Bodiroga.