Putin o sankcijama sportistima: Ovo je kršenja normi Olimpijske povelje

19.03.2022. | 11:21

Predsjednik Rusije otvoreno se obratio sportistima iz te države kojima je onemogućeno učešće na brojnim takmičenjima, tako i na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje se održava u Beogradu.

Prvom čovjeku države, Vladimiru Putinu, evidentno je teško pala činjenica da su ruski i bjeloruski sportisti suspendovani sa Paraolimpijskih igara u Pekingu, a njima je uputio posebnu poruku.

Pored njih, predstavnika navedenih država nema ni na Svjetskom prvenstvu u atletici, koje se trenutno održava u Beogradu. Naravno, uzrok je vojni napad Rusije na Ukrajinu, prenosi Srpskainfo.

“Vrhunac cinizma bilo je uklanjanje ruskih i bjeloruskih sportista sa Paraolimpijskih igara u Pekingu. Nisu stradali samo nevini sportisti, već sportisti paraolimpijci, ljudi koji se nisu slomili, već su prebrodili najteža životna iskušenja vrijedna podrške i divljenja širom svijeta”, napisao je Putin u svojoj poruci.

Kako on navodi, sve što se trenutno događa dovodi do toga da organizacije koje rade na razvoju svjetskog sporta gube autoritet, a da su u pitanju i kršenja normi Olimpijske povelje.