Put do Lige šampiona: Zvezda saznala potencijalne rivale u kvalifikacijama

15.07.2022. | 17:32

Fudbaleri Crvene zvezde saznali su potencijalne rivale u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, nakon što je UEFA danas skratila spisak mogućih protivnika.

Čini se da je šampion Srbije odlično prošao na posljednjem presjeku pred žrijeb u Nionu, koji će se održati narednog ponedjeljka.

Tamo će crveno-bijele čekati jedan od pobjednika sljedaća tri duela:

Maribor (Slovenija) – Šerif (Moldavija)

Linfild (Severna Irska) – Bodo/Glimt (Norveška)

Pjunik (Jermenija) – Didelanž (Luksemburg)

Odmah na prvi pogled može se zaključiti da će ekipa Dejana Stankovića biti favorit protiv bilo koje od ovih ekipa, koje će se 19/20 odnosno 26/27 jula sastati u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje, piše Sportal.

Svakako, rivali koji su poželjni za izbjegavanje su dva tima koja su bila prošlosezonski hit u Ligi šampiona, odnosno Lige konferencija moldavski Šerif i Bode Glimt. Dobra stvar je što je naš predstavnik na startu izbjegao potencijalne mine, u vidu Ferencvaroša, Ludogoreca i Apolona iz Limasola.

Podsećamo, prema UEFA koeficijentu Crvena zvezda će biti nosilac do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Sezona crveno-belih na međunarodnoj sceni startovaće 2. avgusta, kada će biti odigrani prvi mečevi trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje.