PSŽ u polufinalu Lige šampiona

12.08.2020. | 23:23

Fudbaleri Pari Sen Žermena nestvarnim preokretom u finišu utakmice pobijedili su Atalantu (2:1) i plasirali se u polufinale Lige šampiona.

Kakav početak završnice elitnog takmičenja i četvrtfinale koje nije za one sa slabijim srcem. Igra se u Lisabonu, zbog pandemije koronavirusa. Iz istog razloga biće samo po jedna utakmica, polufinale je na programu 18. i 19. avgusta, a finale 23.

I sekunde su dijelile nevjerovatni italijanski tim od istinske senzacije… Kako samo zvuči – Atalanta je osvajač Lige šampiona?! Nažalost, najljepša fudbalska bajka tužno je završena.

Vodila je Atalanta, golom Marija Pašalića imala je kartu za polufinale u džepu sve do samog finiša nevjerovatne borbe. I onda šok, tuga, nevjerica!

“Blickrig” Parižana za veliki preokret koju su pogocima priredili Markinjos u 90. i rezervista Čupo-Moting u trećem od pet minuta sudijske nadoknade.

Ekipa iz napaćenog Bergama demonstrirala je ljepotu fudbala i svoju snagu i protiv prebogatih Parižana, ali je surovo kažnjena. Do “juče” je Bergamo bio epicentar pandemije, junak je trebalo da bude Mario Pašalić, ali nije.

Nisu ni Nejmar ili Kilijan Mbape, već heroji iz sjenke, oni koje niko nije očekivao.

Igrao se 27. minutu kada je ljevicom, iz prve, odbijenu loptu zakucao pod prečku, za produžetak sna u kojem “ušati” pehar stiže na sjever Italije.

Prije i poslije toga je četa Đan Pjera Gasperinija uništavala PSŽ na svakom dijelu terena. Nejmar se brukao, promašio je dvije šanse koje obično pretvara u gol. Kilijan Mbape je kasnije ušao jer je imao snage za pola sata, ali je ušao i junak Maksim Čupo-Moting.

Markinjos je spriječio eliminaciju, a pomenuti Čupo-Moting je spriječio produžetke i odveo PSŽ u polufinale, gdje čeka boljeg iz duela Lajpcig – Atletiko Madrid (četvrtak, 21).