PSŽ i Lajpcig za istoriju: Oba tima jure svoje prvo finale Lige šampiona

18.08.2020. | 12:03

Prvo polufinale Lige šampiona (večeras, 21 čas) između PSŽ-RB Lajpciga donosi duel ekipa čiji su vlasnici u posljednjih 10 godina uložili ogroman novac kako bi se domogli trofeja.

PSŽ je od 2011. godine “uložio” milijardu i 300 miliona da bi napravio tim sposoban da pokori Evropu, dok je Red bul ipak više vodio računa o finansijama.

Parižani su favoriti, ali jedan meč može puno toga da promijeni.

“Ono što nam se događalo ranije ostavilo je ožiljke, ali nam je i omogućilo da rastemo. Ovdje sam sedam godina, a klub je stalno rastao. Doveli smo sjajne igrače. Nejmar i Mbape su globalne zvijezde i sjajna je stvar biti sa njima. Lajpcig je mlad, neustrašiv tim, koji je igrao sjajno. Dominirao je protiv Atletika. Znamo da moramo da damo maksimum, oslanjanje na rejting nas neće dovesti nigdje. Igra se jedna utakmica, znamo da nemamo pravo na grešku, a naš cilj se zna – titula”, rekao je kapiten Parižana Tijago Silva.

Julijan Nagelsman je inače karijeru počeo kao Tuhelov pomoćnik u Augzburgu.

“PSŽ je favorit zbog vrhunskih igrača. To je očigledno. Ali, nismo ušli u polufinale da bismo popunili broj, želimo da pobijedimo! Hoćemo da dokažemo sebi i drugima da možemo da igramo sa velikanim. Za to nam neće biti dovoljne samo noge, već i mozak. Ako budemo vjerovali, ubijeđen sam da ćemo pobijediti”, samouvjeren je igrač Lajpciga Zabicer.