Prvo dobar odmor: Alkaraz skovao plan za novu sezonu

29.11.2023. | 09:53

Karlos Alkaraz je objavio plan rada između dvije sezone i otkrio da sve do starta Australijskog opena, sredinom januara, neće igrati zvanične turnire. Samo dvije egzibicije su u planu do sredine januara, u Meksiko sitiju protiv Tomija Pola i 27. decembra u Rijadu protiv Novaka Đokovića.

Između ova dva termina će se prvo dobro odmoriti a onda navaliti na treninge. Iz Meksika odmah ide u Dominikansku republiku kako bi napunio baterije, a potom ga čekaju dva treninga dnevno u Akademiji svog trenera Huana Karlosa Ferera kod Alikantea u Španiji.

Alkaraz će se poslije egzibicije sa Novakom u prestonici Saudijske Arabije vratiti kući da dočeka Novu godinu sa porodicom, a onda će se preseliti u Australiju. Španac nema namjeru da učestvuje ni na jednom od pripremnih turnira niti na egzibiciji Kujong klasik u Melburnu, mada još postoji mogućnost da se za ovo posljednje predomisli.

Jedno je sigurno, njegov trener Ferero je napravio plan priprema sa ciljem da se izbjegne ovogodišnja kriza u drugoj polovini sezone. Alkaras od trijumfa na Vimbldonu nije osvojio nijedan turnir i to najbolje govori da nije bio spreman za cijelu godinu. Doduše zimus zbog povrede nije ni mogao da prođe kvalitetne pripreme, zato i nije igrao na Australijskom openu i taj ceh je platio kasnije.

Drugi reket svijeta će na Melburn park stići 7. januara i do početka prvog gren slema u sezoni u planu je samo naporan rad na tom stadionu.

Kako izveštavaju španski mediji, Alkaraz je u Meksiku dočekan kao mega zvijezda. Očekuje se da Plasa monumental, arena za koridu u ovoj latinoameričkoj metropoli, bude ispunjena do posljednjeg mjesta i da se obori rekord koji je Rodžer Federer postavio 2019. protiv Aleksandra Zvereva. Tada je bilo prisutno 41.000 ljudi, piše “Sport klub”.

Za Alkarazov meč se očekuje 42.000 gledalaca, a kolika je njegova popularnost u Meksiku, vidi se i po činjenici da je duel Rafaela Nadala i Kaspera Ruda prije godinu dana privukao 30.000.

Ulaznice koštaju između 32 i 414 evra, a u prvom susretu programa sastaće se Karolina Voznijacki i Marija Sakari.