Prvi stigli: Živković i Faberova pobjednici šestog gradiškog polumaratona

06.03.2022. | 15:35

Trkači Atletskog kluba “Dubrovnik” Ante Živković i Tea Faber pobjednici su Šestog gradiškog polumaratona.

Živković, koji je i prije četiri godine bio prvi na polumaratonskoj trci na 21 kilometar u Gradišci, rekao je da je organizacija, kao i svih prethodnih godina, bila odlična.

On je naveo da su uslovi za trčanje bili malo teži, sa kišom i susnježicom, ali da je uspio da istrči 21 kilometar za manje od sat i 12 minuta.

Faberova je, takođe, bila zadovoljna organizacijom Gradiškog polumaratona, na kojem je i prošle godine prva prošla kroz cilj.

Najbolji u trci na 10 kilometara bili su Mlađan Samardžić i Jelena Kosić iz Banjaluke, a prvi kroz cilj u trci na pet kilometara stigli su Sven Marušić iz Splita i Magdalena Katana iz Prnjavora.

Aleksandar Raca, predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba “Gradiška”, koji je organizator polumaratona, istakao je da su takmičari bili zadovoljni trkačkom stazom koja je sertifikovana, te dodao da su za najuspješnije učesnike obezbijedili vrijedne nagrade.

Direktor Šestog gradiškog polumaratona Dejan Jakeljić naveo je da je u trkama na pet, 10 i 21 kilometar učestvovalo ukupno 320 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Bugarske.

Ovim trkama prethodila je trka na jedan kilometar u kojoj je učestvovalo više od 50 dječaka i djevojčica.