Prvi reket Austrije odustao: Dominik Tim zbog povrede ranije završio sezonu

18.08.2021. | 16:32

Prvi reket Austrije Dominik Tim, zbog povrede do kraja ove godine neće više igrati ni na jednom turniru i zbog toga neće moći da brani prošlogodišnju titulu na US Openu.

Šesti teniser svijeta zadobio je povredu 22. juna na pripremnom turniru za Vimbldon na Majorci.

Zbog te povrede bilo je za očekivati da neće igrati na Gren slemu u Njujorku, ali ne i da će “mirovati” cijelu sezonu.

“Nakon nedjelju dana treninga na teniskom terenu još uvijek ima bolove u ruci i vidio sam da nisam još u potpunosti ozdravio”, saopštio je Tim. On je rekao da je bio kod ljekara i da je odlučeno da se pokuša sa konzervativnom terapijom i da povedi više vremena za zacjeljenje.

“Jako sam razočaran što ne mogu da odbranim moju titulu na US Openu i što neću moći da igram ostatak sezone”, poručio je Tim. Poručio je da će se vratiti na turnire kada bude potpuno spreman i u odličnoj formi za teške mečeve.

Tim će daljih šest nedjelja nositi šinu na ruci, prije nego što će početi specifične vježbe za jačanje mišića. Tek potom će ponovo trenirati na teniskom terenu.

Tim je time okončao ovu sezonu sa devet pobijeda i devet poraza, a najveći uspjeh u aktuelnoj sezoni je osmina finala na Australija openu i polufinale na mastersu u Madridu.