Prvi put u istoriji: Maloljetni borac u UFC, ruši sve protivnike

21.09.2022. | 09:19

MMA borac Raul Rosas junior još nije napunio 18 godina, a već je uspio da izbori ugovor sa eltitnom promocijom UFC. Momak iz Kalifornije došao je do pobjede u serijalu „Dana White's Contender Series“, svojevrsnim „kvalifikacijama“ za mjesto u najjačoj svjetskoj organizaciji kada su mješovite borilačke vještine u pitanju.

Rosas je poslije tri nadmoćne runde savladao osam godina starijeg Manda Gutijereza jednoglasnom odlukom sudija u borbi u bantam kategoriji (do 61 kg).

Mladić sada ima savršen skor u profesionalnim MMA borbama – šest pobjeda u šest mečeva, od čega pet prekidom (4 sabmišna i 1 KO).

„Nikada nisam vidio ništa slično. Svi su nam rekli da smo ludi ako ne potpišemo ugovor sa njim. To je apsolutno tačno, on je nevjerovatno talentovan. Poseban borac, drugačiji od ostalih“, kazao je predsjednik UFC Dejna Vajt.

Rosas puni 18 godina osmog oktobra i najmlađi je član UFC od osnivanja organizacije. Najmlađi borac u trenutku nastupa bio je Den Lauzon, brat legendarnog Džona Lauzona – on je u UFC debitovao sa 18 godina i 198 dana. Najmlađi šampion u istoriji promocije je Džon Džons, koji je prvak poluteške kategorije postao 2011. godine. sa samo 23 godine.

Oznake: MMA borac