Prvi finalista Srpska opena u Banjaluci! Rubljov iskreno o stresu, nervozi i panici

22.04.2023. | 17:05

Prvi finalista Srpska opena Andrej Rubljov poručio je da je polufinalna pobjeda nad Aleksom Molčanom izvojevana teže nego li rezultat pokazuje.

Ruski as je završnu bitku u Banjaluci izborio “dvokorakom”, ne ispustivši niti jedan set.

I protiv Slovaka se za sve pitao, ali je imao i perioda u kojima je, kako kaže, paničio.

“Srećan sam što sam u novom finalu. Danas sam igrao dobar tenis. Mada, u drugom setu je bilo problema. Želio sam što prije da završim. I tako sam postajao sve nervozniji. Paničio sam, sam sebi sam pravio problem. Aleks je tada počeo da vjeruje i bila je drama. Stvarno, bez potrebe sam bio pod stresom. Htio sam da napravim dupli brejk u drugom setu, nisam uspio i onda sam počeo da pokazujem emocije”, ocijenio je Rubljov.

Andrej će u finalu igrati protiv pobjednika duela Dušan Lajović – Miomir Kecmanović, koji je u toku.

“Novakov jučerašnji poraz je dokaz da svako može svakog da pobijedi. Dušana znam dobro, sa ovakvom igrom može svakom da stvori probleme. Možda Nole nije igrao na najvišem nivou, ali i pored toga, Duci je bio odličan. Vidjeću ko će mi doći u finalu. Sad ću malo da uživam”, dodao je ruski as.

Andrej je, po običaju, nasmijao novinare. Na pitanje da li je njegov trener Fernando u Barseloni, odgovorio je.

“A ne, ne. On ima brata blizanca, Pepea. Teško ih je razlikovati, ali ako ih stavite jednog pored drugog, vidjećete razliku, jedan je deblji, jedan mršaviji”, ispalio je Rubljov”.

Andrej nije propustio priliku da još jednom nahvali banjalučku smotru.

“Veoma mi se sviđa ovdje. Turnir je stvarno odličan. Uzimajući u obzir da je ovo 250 serija, organizacija je vrhunska. Zahvalan sam direktoru Đorđu Đokoviću. Sve mi je obezbijedio. Nema mnogo turnira koji igračima poklanjaju ovakvu pažnju”, zaključio je Rubljov, piše UNA.