Prvenstvo Balkana u džudou okupilo više od 250 takmičara iz osam zemalja

U Palama je danas otvoreno Prvenstvo Balkana za pionire u džudou koje je okupilo 250 takmičara iz osam zemalja.

Predsjednik DŽudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović rekao je da su Pale treći grad u Srpskoj koji je domaćini velikog i značajnog takmičenja.

– Rado se vraćam u Pale zbog sportske dvorane i njenih uslova, podrške opštine koja uvijek pruža ovakvim ili sličnim događajima – rekao je novinarima Pavlović, koji je i potpredsjednik DŽudo saveza BiH.

On je rekao da je organizator takmičenja DŽudo klub “Romanija” opravdao očekivanja i izrazio nadu da će predsjednik Balkanske federacije na kraju to i napisati u svom izvještaju.

Predsjednik Balkanske džudo federacije Branislav Crnogorac rekao je novinarima da danas svjedoče odličnoj tehničkoj organizaciji i da sportska dvorana “Peki” u kojoj se odvija takmičenje pruža izvaredne uslove.

On je naveo da su balkanska prvenstva izuzetno značajna za mlade džudiste i da su džudo legende startovale sa ovih takmičenja.

Crnogorac se zahvalio DŽudo savezu BiH, DŽudo savezu Republike Srpske, načelniku paljanske opštine Bošku Јugoviću i domaćinu DŽudo klubu “Romanija” koji su dali svoj maksimum kako bi svi uživali u ovom sportskom događaju.

Načelnik opštine Pale Boško Јugović kaže da je za svaku pohvalu ono što radi DŽudo klub “Romanija” i da je srećan što imaju priliku da organizuju ovo prvenstvo.

– Rijetko koji grad u Republici Srpskoj može da se pohvali sa ovakavom organizacijom, brojem takmičara, a danas pronosimo dobre stvari koje džudo kao zdrav sport nosi sa sobom – rekao je Јugović i dodao da opština Pale nudi tamičarima dobre smještajne kapacitete, gostoprimstvo.

Јugović navodi da je Sarajevsko-romanijska regija dala brojne reperezentativce, koji su naslijedili višestrukog prvaka bivše Јugoslavije i Balkana Rajka Kušića, poput braće Majdov, te izrazio nada da će takmičara sa ovog prvenstva izrasti neki novi reprezentativac.

Sportski direktor DŽudo kluba “Romanija” Pale Dražen Subotić zahvalio se Crnogorcu koji im je dao povjerenje da organizuju tako bitan sportski događaj, te da se nada da će opravdati očekivanja.

Subotić se zahvalio i načelniku Pala Bošku Јugoviću koji svojim radom i trudom obezbjeđuje finansijsku podršku.

Prema njegovim riječima, džudo kao sport proglašen je od Uneska za najbolji sport za razvoj djece.

Sutra nakon završetka finalnih borbi Prvenstva Balkana, biće održano i Prvenstvo BiH u džudou za mlađe seniore i seniorke.

 

 

Ostavite komentar: