Prva zvijezda tima: Milan obezbjedio nastavak saradnje sa Leaom

Italijanski gigant Milan završio je veliki posao i brigu koju je vukao mjesecima unazad.

Najbolji fudbaler tima Rafael Leao produžio je ugovor do 2028. godine.

Dugo su trajali pregovori oko Portugalca i sedmostrukog prvaka Evrope, od kojeg se tražilo da plati 18 miliona evra duga Leaa prema lisabonskom Sportingu prije nego što je samovoljno prešao u Lil, prije transfera na San Siro.

Na kraju je Milan popustio kako ne bi Leao ušao u posljednju godinu saradnje i “blindirao” ga na duži period. Međutim, nije samo taj dug bilo probijanje granica.

Leao je samo za potpis dobio milion i po evra, plus godišnju platu od 5,1 milion evra, po čemu će biti najplaćeniji u Milanu. Takođe, tu su i bonusi, pa bi za trofej Lige šampiona mogao da zaradi 250.000, kao i za Skudeto i kup Italije.

Ni to nije sve jer Leao ima dodatan novac kada dostigne 15, 23 i 30 golova plus asistencija, što je lako ostvarivo. Gledajući ovu sezonu 23-godišnji krilni napadač je dostigao najveći cilj, pošto je upisao 14 pogodaka i 15 asistencija u svim takmičenjima.

Ipak, sve je to ništa kada se uporedi s onim što je mogao da dobije u Čelsiju ili Real Madridu, koji su htjeli da ga dovedu, ali ne i da plate njegov dug pored velikog obeštećenja, piše Sportal.

Milan je izvojevao veliku pobjedu i postavio izlaznu klauzulu na njega od čak 175 miliona evra, pored toga što je zadržao možda najboljeg fudbalera Serije A u svom timu.

Ostavite komentar: