Prva titula u NBA ligi: Veliko slavlje na ulicama Denvera VIDEO/FOTO

15.06.2023. | 19:13

Veliko slavlje održava se na ulicama Denvera, gdje se slavi prva titula u NBA ligi, a prva zvijezda svakako je Nikola Јokić.

Srpski as je opčinio Kolorado, navijači skandiraju njegovo ime, nose se majice i dresovi sa natpisom Јokića, jednostavno sve je u znaku MVP plej ofa, najjače košarkaške lige na svijetu.

Na ulicama Denvera proslavlja se šampionat koji su osvojili tamošnji Nagetsi.

Mediji prenose da je rakija nezaobilazna u Koloradu, uz fotografije.

Jokić prolazi kroz glavni dio rute parade, a okupljeni navijači ga pozdravljaju aplauzima.

Srpski centar uzvraća i maše svima koji su izašli da pozdrave svoje šampione.

“Ovo je sjajno. Nikada nisam ovo mogao da zamilsim. Ne znam da objasnim. Ovo je ljubav. Ni u najluđim snovima (nisam očekivao da ću biti ovde). Ljubav koju nam ovaj grad pruža je nestvarna”, poručio je Eron Gordon, košarkaš Denvera.

Zanimljivo je da igrači Denvera i trener Maloun nisu bili na otvorenom autobusu, već ih je prevozilo nekoliko vatrogasnih vozila.

Jokić je na paradu došao sa porodicom, a ćerka Ognjena je bila sa njim i na kamionu.

Srpski centar izgleda raspoloženo, daleko od letargičnog utiska koji uglavnom odaje.

Američki mediji navode da je više od 100.000  navijača Denvera izašlo na ulice tog grada u američkoj državi Kolorado da pozdrave Nikolu Jokića i njegove saigrače, nove šampiona NBA lige.

Podsjetimo, Denver Nagetsi su, predvođeni najkorisnijim igrače finalne serije, Jokićem, osvojili u utorak prvu, istorijsku titulu za klub i grad, pa ne čudi što je ogroman broj ljudi izašao na ulice da pozdravi izabranike Majka Melouna.

Među okupljenima na ulicama Denvera viđene su i srpske zastave.